Vučić i Rama – "faktor Rusija" i kampanja

Premijer Albanije ocenio je da Srbija brže napreduje ka EU zbog "faktora Rusija", a premijer Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je na tu ocenu, koja je "iskakala" iz teme Investicionog samita EBRD-a u Londonu, opaskom da mu nije poznato da je u Albaniji u toku predizborna kampanja.

"EU je naklonjenija Srbiji nego nama, jer mi nemamo Rusiju. Drže Albance na Kosovu bez vizne liberalizacije, govore nam da radimo dobro, ali da ima još toga da se uradi. A onda on (Vučić) odleti u Rusiju i dobije početak pregovora sa EU", rekao je, kroz osmeh, Rama.

Rama je, nastavljajući u istom stilu, "objasnio" da to nije kritika, već "dobro odigrano", i "posavetovao" srpskog premijera da ne mora zbog toga da se pravda.

"U Srbiji je izborna kampanja... Nisam znao da je i u Albaniji počela predizborna kampanja", primetio je premijer Vučić.

Rama je onda dodao da "samo podržava" srpskog premijera u kampanji. Ova kratka polemika usledila je nakon ššto je Vučić, na pitanje iz publike, objašnjavao status odnosa Srbije sa Rusijom, a u okviru politike evrointegracija.

Vučić je rekao da Srbija, uprkos tome što je njen strateški cilj nastavak evropskih integracija, želi da sačuva tradicionalno dobre odnose sa Rusijom, u koju najviše izvozi poljoprivredne proizvode, što će i nastaviti.

"Ne vidim nikakav problem s tim", rekao je Vučić na Investicionom samitu EBRD-a i dodao da na svim sastancima od Vašingtona do Moskve ne ostavlja nikakvu dilemu u pogledu činjenice da je članstvo u EU strateški cilj Srbije.

Vučić je, takođe, naglasio da je trgovinska razmena Srbije sa zemljama u regionu, odnosno njen izvoz u te zemlje, "tri, četiri, pet puta veći nego izvoz u Rusiju, što govori samo za sebe".

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. feb 2016, 22:21)
Mirko [neregistrovani]

Nikad dosta prijatelja

Ma Albanci su naši prijatelji. Eto kako se naš premijer lepo slaže sa njim.Mogli bi i mi tako da nemamo predrasude.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 18:13)
anonymous [neregistrovani]

imali ste i vi Rusiju

Od drugog steskoga rata ovamo ste i vi imali dobre odnose sa Rusijom. Mozete to i sad, ali se odreknite velikh snova od neke velike albanije i ne pustajte dronove u beogradu. nadjite pravi i realan put. srbi su vam prvi komsije. sa komsijom se mora biti dobar, moze i los ali se lose prodje.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 17:50)
anonymous [neregistrovani]

Kampanja

Hahahhaha u pravu si ama bas tako

(ponedeljak, 22. feb 2016, 17:28)
Sladjana [neregistrovani]

anna@yahoo.com

Citiram i ja: "U Srbiji je izborna kampanja..."
Nisam primetila da su raspisani izbori, kako onda imamo izbornu kampanju?

(ponedeljak, 22. feb 2016, 17:04)
anonymous [neregistrovani]

Srbija-Albanija 1:0

Citiram:
''Нисам знао да је и у Албанији почела предизборна кампања", приметио је премијер Вучић.''