Popović: SNP će tražiti referendum o članstvu u NATO

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popvić poručio je da će se ta partija, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, u parlamentu zalagati za raspisivanje referenduma o članstvu Srbije u NATO-u.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Popović podseća da je SNP jedina u parlamentu bila protiv nedavno usvojenog sporazuma između Srbije i NATO.

"Verujemo da nijedna partija neće bežati od slobodnog i demokratskog izražavanja volje naroda na referendumu", naveo je Popović.

Podseća i da je SNP bio jedina partija u parlamentu koja je, još pre godinu dana, upozoravala na negativne posledice IPAP sporazuma sa NATO-om, kao i jedina partija koja je glasala protiv poslednjeg sporazuma Srbije i NATO, kojim se ovom vojnom savezu daju ovlašćenja faktičke vojne kontrole Srbije.

"Jedino je glas SNP u Skupštini Srbije ostao zabeležen u istoriji kao glas protiv tog sporazuma i protiv NATO pakta", navodi Popović i ističe da je sada vreme da se, kroz referendum, čuje i glas naroda, koji je od NATO pakta najviše pretrpeo i stradao.

broj komentara 12 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. feb 2016, 21:54)
Ljuba [neregistrovani]

Mobilizacija

Pre toga napraviti peticiju i skupljati potpise naroda koji je protiv nato. Tada će se videti jasnija slika a i postojaće dokaz da želja naroda nije ulazak u nato.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 21:15)
Nemanja [neregistrovani]

Da

Tačno, ne može na dve stolice, zato treba referendum. Ako se opredelimo za nato (a teško da će narod to da izglasa) onda smo okrenuli leđa Rusiji i sami izabrali svoj put. Koji bi bio stranputica, ali sami bi ga izabrali.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 18:16)
Mira [neregistrovani]

Referendum

Ljudi moji koji referendeum???????????????
Srbija nemoze da sedi na dve stolice. Rusija i Nato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
da li smo mi potrebni NATOu? Neverujem, jer oni imaju sto im treba Kosovo i Hrvatsku, zato smo mi nebitni ustvari, ali da bi ameri kvarili odnose sa Rusijom moraju da negde buse.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 17:24)
Све српске поделе! [neregistrovani]

@Референдум

-И као некада пар/непар, али овог пута без вожње,само друштвене активности!

(ponedeljak, 22. feb 2016, 17:22)
Steva [neregistrovani]

Narod, a ne šačica ljudi

Ovakva pitanja i treba da se rešavaju referendumom, a ne da o njima odlučuje šačica ljudi!

(ponedeljak, 22. feb 2016, 17:21)
Nenad [neregistrovani]

Referendum

je samo bacanje para.Ova drzava svakako ne ide u Nato tako da nemojte vise mlatiti praznu slamu.Samo potencirate gluposti oko nekih referenduma, a ima vaznijih stvari.Pozdrav.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 16:55)
Mirjana [neregistrovani]

Zabrana

Baš me zanima, ako vlada odbaci održavanje tog referenduma, koje će argumente koristiti? Kako zabraniti narodu da iskaže svoje mišljenje?

(ponedeljak, 22. feb 2016, 13:20)
Драган [neregistrovani]

Референдум

Народ Србије подржава овакву политику!!!

(ponedeljak, 22. feb 2016, 12:30)
BOJANA [neregistrovani]

no nato !

Necemo u Nato, kada prosetam kroz Beograd i vidim porusene zgrade, samo mi se fles vrati, kakav NATO , ne zelimo !!

(ponedeljak, 22. feb 2016, 12:07)
Euroskeptik [neregistrovani]

RE: Prosto je, da li narod hoće u Nato ili ne.

A šta narod zna o vojnoj i političkoj strategiji? Narod danas izabere vlast koja treba da ga vodi, ali već sutra kaže kako oni nisu izabrali ovu vlast i da treba ponovo birati. To vam je kao kad ja danas kupim cipele koje su mi se izuzetno dopale ali već sutra vidim da su neke druge možda bolje...