DSS: Mi smo žrtva pronatovske vlasti

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je trenutno na meti napada "vlasti i njenih poslušnika" zbog protivljenja sporazumu IPAP Srbije s NATO-om i usvajanja Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i NATO-a za podršku i nabavku (NSPO) o saradnji u oblasti logističke podrške.

"Medijska hajka koju predvodi dobro poznati novinar-pljuvač, plakati sa slikom lidera stranke ispod hrvatske šahovnice pod kojom je stradala, neistine o politici DSS, imaju za cilj da zamagle i bace u drugi plan odgovornost predsednika Vlade Srbije za nepočinstva današnje vlasti i uvlačenje NATO-a u Srbiju i Srbije u NATO", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je ocenila da je reč o "najprljavijoj mogućoj izbornoj kampanji, kojoj je prevashodni cilj sprečavanje javne i otvorene debate o najkrupnijim političkim pitanjima i nastojanje da se u najvećoj mogućoj meri smanji poverenje građana u nacionalno odgovorne, suverenističke, evroskeptične i antinato stranke".

"Velika zastupljenost u Narodnoj skupštini stranaka koje bi branile stavove većine građana - prekid evrointegracija, zaustavljanje uvlačenja Srbije u NATO, odbranu njenog teritorijalnog integriteta i vođenje samostalne ekonomske politike, ometala bi vlast da sprovede preuzetu obavezu pristajanja na dezintegraciju Srbije i političku i ekonomsku kolonizaciju", navodi se u saoštenju.

DSS je naveo da je na udaru provladinih medija, vladajućih i pojedinih opozicionih stranaka, ali i portala koji važe za patriotske, a stvari su naklonjeni vladajućoj stranci, kao i nekih nevladinih prozapadnih organizacija.

Nakon što je DSS kritikovao vlast zbog ratifikovanja sporazuma s NATO-om u Skupštini Srbije, premijer Aleksandar Vučić rekao je da su važni sporazumi s NATO-om sklopljeni u vreme kada je vladu vodio DSS i njen tadašnji lider Vojislav Koštunica.

broj komentara 81 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 20:04)
kikac [neregistrovani]

kikac

Srbija mora za svoje dobro da saradjuje sa NATO-om,medjutim to ne znaci da smo zaboravili svo zlo koje su nam naneli.

(nedelja, 21. feb 2016, 18:35)
Dea [neregistrovani]

NATO

NATO nije neko sa kim bi se smeli šaliti!

(nedelja, 21. feb 2016, 17:40)
anonymous [neregistrovani]

Sve aspekte

Ne, osim ako SAD sruse svoju bazu na KiM, povucu priznanje, a Rusija dobije ne samo ista vec veca prava u Srbiji, jer oni nas nisu ni bombardovali, ni priznali su nase kao tude.

(nedelja, 21. feb 2016, 17:22)
anonymous [neregistrovani]

Treba sagledati sve aspekte.

DSS nema razloga da se protivi sporazumu koji ce osigurati bezbednost Srba na Kosovu.

(nedelja, 21. feb 2016, 17:07)
gaga [neregistrovani]

kako da ne

Ko zna sta će jos da ispliva na povrsinu, ko zan sta su oni sve jos potpisali, znaju DS i DSS da se zale da su zrtva vlasti, a sta cemo sa gradjanima koji su bili njihove zrtve čitavu deceniju.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:58)
Magdalena [neregistrovani]

maki@gmail.com

Glumljenjem žrtve ne može da se "peru ruke", već ako postoje dokazi preuzme se odgovornost, a ne napadaju se drugi.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:49)
Geforce [neregistrovani]

Neobavestenost skodi!

Politika huskanja protiv najjace vojne sile na svetu nas je vec jednom jako skupo kostala. Ovi iz DSS neka vec jednom postanu svesni u kakvom vremenu zivimo!

(nedelja, 21. feb 2016, 16:37)
anonymous [neregistrovani]

Pre neki dan

Proslo, sta je DSS uradio, ali da uprkos sva upozorenja SNS i SPS nastavlja takvom politikom, to neshvacam - i suprostavljam joj se. Referendum je bio potreban za takav potpis! Jedino nas gradana smatram kao zrtve.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:27)
Uroš [neregistrovani]

Dokazi

Da li ovi iz DSS stvarno misle da smo zaboravili ko je u stvari obnovio saradnju sa NATO? Oni bi očigledno da tu činjenicu promene, da predstave javnosti da sa tim nisu imali ništa. Najgore je što postoje potpisi na dokumentima a to se ne može sakriti.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:15)
anonymous [neregistrovani]

Suverenost

Mi smo i dalje suverena drzava..