Vučić u ponedeljak u Londonu na samitu EBRD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će učestvovati na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će glavne teme biti reforme koje Srbija sprovodi, razvoj preduzetničkog duha, ali i pitanja bezbednosti i događanja u Libiji.

"Suština je kako da Srbija nastavi reforme, da ubrzamo reforme, kako da preduzetnički duh razvijamo, kako da privatni sektor razvijamo što je moguće više. Oni znaju da smo mi uradili mnogo stvari, ali mnogo odgovornog posla je još pred nama", rekao je premijer.

Ono što je, kako kaže, dobra vest je i prisustvo UNKTAD-a, odnosno Konferencije UN za trgovinu i razvoj, koja u poslednjih 15 godina najbolje procenjuje šanse Srbije.

"Mislim da smo mnogo toga zajednički radili i sa EBRD, a ono na čemu insistiramo je razvoj preduzetničkog duha", rekao je premijer i najavio niz bilateralnih susreta, uključujući i susrete sa liderima država regiona.

Razgovaraće, rekao je, i na temu bezbednosti, o Libiji, sa Hojtom Jiem, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Viktorije Nuland, koji je zadužen za ovaj deo regiona i Evropu, kao i sa ljudima iz Brisela.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je ranije da će glavne teme samita biti širenje transportne mreže i regionalno povezivanje, modernizacija izvora obnovljive energije i proces privatizacije.

Tokom održavanja samita premijer Vučić sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Jiem, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 105 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 19:36)
Kika [neregistrovani]

Podrska

Reforme koje sprovodi vlada zaista je potrebno nastaviti kako bi Srbija bila moderna i razvijena zemlja

(nedelja, 21. feb 2016, 19:07)
Maca [neregistrovani]

Bravo

Sirenje transportne mreze je jako bitno za nasu zemlju znaju ci da smo raskrsnica evrope...samo napred

(nedelja, 21. feb 2016, 18:56)
Цане [neregistrovani]

коментар

Србија мора да настави са реформама, да убрза реформе и да се приватни сектор развија што је могуће више.

(nedelja, 21. feb 2016, 17:58)
Dejan 013 [neregistrovani]

ekonomija pa sve ostalo

stvari se u Srbiji napokon kreću u dobrom pravcu.

(nedelja, 21. feb 2016, 17:06)
Anja [neregistrovani]

Susret

Vazno je prisustvo Srbije na ovom sastanku

(nedelja, 21. feb 2016, 16:24)
Mihajilo [neregistrovani]

Na izvoru informacija

Vučić ide u London, na poziv direktora ERBD. Ovakve konferencije su korisne za Srbiju, na izvoru smo informacija, a premijer ima priliku da obavi niz razgovara sa evropskim zvaničnicima.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:17)
Coca [neregistrovani]

ebrd

Vazan drzavnik na vaznom skupu.

(nedelja, 21. feb 2016, 16:17)
evica [neregistrovani]

evican@yahoo.com

Prilika da se Srbija jos vise afirmise!

(nedelja, 21. feb 2016, 16:06)
Davor [neregistrovani]

vučić

Dočekasmo da svagde budemo rado viđeni.

(nedelja, 21. feb 2016, 15:58)
Milica [neregistrovani]

Pravi izbor

Ovako postupaju ljudi koji se istinski zalazu za nasu zemlju. Bravo Vucicu. Verujemo da nam donosis nova iskustva, investicije i dobre vesti sa samita. Podrska.