Zoran Đorđević predložen za ministra odbrane

Premijer Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar tog ministarstva, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti po okončanju vanrednih parlamentarnih izbora, navodi se u saopštenju. Predlog o imenovanju novog ministra odbrane stigao je večeras u parlament, javlja skupštinski izveštač RTS-a.

Zoran Đorđević je rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine, navedeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Master je ekonomskih nauka - oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion u Atini - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju u Beogradu.

Završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih i nagrade "Mihailo Petrović-Alas" iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija. Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen je, otac je sina i ćerke. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 00:48)
Zoran [neregistrovani]

Pravi čovek

Izgleda da je Zoki dobar izbor. Želm mu sve najbolje.

(subota, 20. feb 2016, 21:53)
anonymous [neregistrovani]

Srećan i uspešan rad za Srbiju !

Sve što je najbolje za Srbiju !!!!