Ambasada SAD: Saučešće zbog pogibije dvoje državljana Srbije

Ambasada Sjedinjenih Amerčkih Država izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih držžavljana, Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji.

"Nakon ššto je čuo izvešštaje medija, ambasador Kajl Skot je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Dačićem kako bi izrazio svoje duboko žžaljenje i iskreno saučeššće američkog naroda povodom ovog tragičnog gubitka", navodi se u saopštenju Ambasade SAD dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi da su Sjedinjene Američke Držžave zahvalne Srbiji na njenoj posvećenosti kao partneru u Koaliciji protiv ID, koja se bori protiv strahota međunarodnog terorizma.

"Našši napori su usmereni ka spasašvanju nevinih života, i duboko žžalimo za tragično preminulim služžbenicima Ambasade Srbije u Libiji", zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 20:12)
Jasna [neregistrovani]

Gospodo americke diplomate

Gospodja Jovicic i gospodin Stepic nisu samo srpaski drzavljani veci srpske DIPLOMATE. Premda se vidi koliko postujete medjunarodno prevo to morate imeti u vidu.Posle 38 godina jos uvek gledamo filmove o vasim taocima u vasoj ambasadi u Teheranu 1978 godine jer je vas "senzibilitet" jos uvek povredjen.Vase vojne akcije u Libiji su direktan uzrok smrti srpskih diplomata uz to vase znanje i informacije kojima ste raspolagali tesko je verovati da je njihva smrt "kolateralna steta".

(subota, 20. feb 2016, 16:25)
anonymous [neregistrovani]

Hvala

Hvala na saucescu ali odgovorne na sud. Pa niste Vi ipak bogovi kako mislite.

(subota, 20. feb 2016, 15:41)
sasa [neregistrovani]

Neiskreno

A zrtve '99? pobijeni na poslu na RTS-u? Sve od ruke NATO i SAD... pa jos i sporazum... SRAMOTA

(subota, 20. feb 2016, 15:29)
anonymous [neregistrovani]

jaoj srbijooo

U čemu li se mi to uplicemo sa amerima umesto da gledamo SAMO naša posla...