Ljajić: SDPS među pet najjačih stranaka

Lider SDPS Rasim Ljajić rekao je da je ta stranka danas među pet najjačih i najorganizovanijih u Srbiji i da je cilj da u naredne dve godine bude treća politička partija u zemlji.

Ljajić je na konvenciji stranke u Beogradu poručio da SDPS mnogi potcenjuju, kritikuju, a neki čak i vređaju, ali da to stranci daje snagu da istraje i da na predstojećim izborima, na koje izlazi u koaliciji sa SNS, napravi najbolji mogući rezultat, što je politički interes i moralna obaveza SDPS.

"Moramo da uložimo maksimalni trud i napor da na izborima na svim nivoima ostvarimo ubedljiv rezultat", poručio je Ljajić i dodao da izborna pobeda nije toliko izvesna i da je opasno unapred proglašavati pobedu.

"Zato vas molim da od danas u naredna dva meseca damo sve od sebe, uložimo svu energiju i entuzijazam, da bismo pobedili na izborima", poručio je Ljajić.

Nova vlada će u naredne četiri godine morati da završi sav posao u vezi sa evropskim integracijama, okonča proces tranzicije i privatizacije, reformiše javni sektor, završi infrastrukturne projekte i obezbedi da preduzetništvo bude motor razvoja, naveo je Ljajić.

Prema njegovim rečima, 2017. godine Ustav Srbije mora da se menja, kako bi se smanjio broj poslanika i srednjoškolsko obrazovanje postalo ustavna kategorija.

"Potrebna nam je uređena država i zdrava ekonomija, a bez realizacije ovog plana to nećemo moći da uradimo u naredne četiri godine", rekao je lider SDPS-a i naveo da nova vlada, već u prvoj godini mandata, mrtav kapital države mora da stavi u funkciju ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mesta.

Ljajić je kazao da lista oko SNS treba da bude stožer buduće vlade, te da bi trebalo da bude formirana ubrzo nakon izbora i da joj neće biti potrebno 100 dana da se uhoda.

Za SDPS je, dodao je Ljajić, važno da ima partnere u sindikatima jer je socijalna kohezija garant za sprovođenje reformi. On je istakao da Srbija mora da nastavi reforme, koje je uporedio sa dijetom.

"Reforme su kao dijeta, na početku izgleda teško, ali na kraju ste zadovoljni rezultatima", poručio je Ljajić.

Govoreći o SDPS, Ljajić je rekao da tu stranku potcenjuju razni analitičari, ali da je podrška naroda koju prepoznaju važnija od podrške istraživača javnog mnjenja.

"SDPS mora da bude stranka koju više nik one može zaobići, čak ni istraživački javnog mnjenja", zaključio je Ljajić na konvenciji SDPS povodom dana stranke, na kojoj je, između ostalih, govorio i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

SDSP najznačajniji partner SNS-a 

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović rekao je da je SDPS najznačajniji partner te stranke i poručio da je Srbiji potrebno jedinstvo, kako bi se izborila protiv korupcije i kriminala i nastavila sveobuhvatne reforme.

Stefanović je rekao da je široka podrška naroda, koji je, kaže, najzaslužniji za uspehe vlade, jedini način da se Srbija izbori protiv korupcije i kriminala.

"To je jedini način da strpamo kriminalce tamo gde im je mesto, da pokažemo da nema nedodirljivih, zaštićenih i privilegovanih. Zato zajedno gradimo Srbiju kojom neće vladati nekakvi tajkuni i šačica ljudi, dok je narod ponižen, već gradimo Srbiju kojom će vladati narod", rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS je kazao da je jedinstvo jedini način da se nastavi sa reformama, nastavi izgradnja novih fabrika i otvaranje novih radnih mesta, navodeći da 131.000 novih zaposlenih ljudi u prošloj godini nije dovoljno dobar rezultat.

"To nije dovoljno, u Srbiji se još teško živi i zato nam je potrebna nova energija, da zajedno idemo napred, zapošljavamo ljude, dajemo im šansu da grade budućnost u svojoj zemlji", naglasio je Stefanović.

Dodao je da vlada bez građana ne bi uspela da spusti budžetski deficit, krene u refome, izgradi nove kilometre puta.

Stefanović je zahvalio SPDS na energiji koju su uložili i zamolio ih da rade još više jer se samo tako može graditi još bolja Srbija.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. feb 2016, 19:52)
anonymous [neregistrovani]

Auh

Da li je to bas tako ? Ja ne verujem.