DSS: Potpisati novi sporazum o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra

Demokratska stranka Srbije pozdravila je najavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će biti potpisan novi sporazum sa Rusijom o statusu srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

"To bi bila garancija neutralnosti Srbije i doprinelo bi uspostavljanju balansa", navela je DSS u saopštenju i dodala da će inicijativu predsednika Srbije ozbiljno shvatiti tek kada se o njoj potvrdno izjasni i premijer Aleksandar Vučić, s obzirom da se ništa nije ostvarilo od onoga što je "Nikolić najavljivao prethodnih godina".

Nikolić je za Sputnjik rekao da bi sporazum sa Rusijom o statusu centra u Nišu mogao da bude potpisan tokom posete predsednika ruske vlade Dmitrija Medvedeva.

"Mi imamo pripremljen sporazum u kojem su predviđene sve istovetne obaveze i prava kao što to imamo i sa predstavnicama NATO-a koji se nađu na teritoriji Srbije", rekao je Nikolić i dodao da bi to bio dobar balans, ali i praktičan dokaz neutralnosti Srbije.

"Pretpostavljam da će (sporazum) biti tema i da bi moglo vrlo lako da se desi da kruna posete predsednika Vlade Ruske Federacije Medvedeva bude i potpisivanje tog sporazuma", rekao je Nikolić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. feb 2016, 15:08)
anonymous [neregistrovani]

To su samo prazne priče

Ostaće sve na tome.