Tadić: Vučić i te kako može da izgubi ove izbore

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da lider Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Aleksandar Vučić "itekako može da izgubi ove izbore", posebno ako opozicija na izborima na republičkom nivou nastupi u jednoj koloni.

"Za nekoliko dana će se znati konačan odgovor i stav Demokratske stranke na naš predlog da se na izbore ide u jednoj koloni. Ako budu dve kolone to će biti odluka DS-a, ako bude jedna onda su oni prihvatili predlog naše koalicije", rekao je Tadić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je ocenio da su svi izbori neizvesni i dodao da je u Srbiji bilo mnogo izbora sa "neverovatnim iznenađenjima", navodeći kao primer i poraz koji je doživeo u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. godine.

Tadić je rekao da današnja opozicija nema prostora u medijima i da je na meti prljavog političkog rata, uz stalno "širenje tračeva" da su neki od njih, pa i SDS, "Vučićeva opozicija" i da i im je cilj da uđu u vladu sa SNS.

"I mučeni (Ivica) Dačić se stalno plaši da će ga neko zameniti u vlasti, jer nije siguran da će ostati na slobodi ako nije u vlasti, pa napada moju stranku. I DS je do sada mene napadao da sam lažna opozicija, ali smo se u međuvremenu dogovorili da se međusobno ne napadamo. A zato sam i predložio formiranje jedne kolonu opozcije na izborima, čime bi se odbacile priče o Vučićevoj opoziciji", naveo je Tadić.

On je aktuelnu vlast optužio da je već ušla u kampanju iako izbori još nisu raspisani, a u kojoj, kako je istakao, otvaraju puteve i fabrike koji su ranije građeni, "jer oni nažalost pokazuju neverovatan talenat da ne mogu da dovedu nijednog investitora".

Tadić je kazao da unapred iskljujučuje mogućnost izborne saradnje na svim nivoima sa SNS, Demokratskom strankom Srbije, Dverima, Srpskom radikalnom strankom i strankama koje se zalažu za "opasno društvo ili za rehabilitaciju Nedića i reviziju istorije".

"Nećemo ni sa SPS-om , dovoljno sam ja tih žaba sa SPS-om progutao zarad opšte koristi. Neka sad neko drugi guta te žabe", rekao je bivši predsednik Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 20. feb 2016, 00:52)
anonymous [neregistrovani]

Избори

Па и да се скупе сви рогови у врећи, сада немају шансу као једном када су се некако докопали власти и показали како изгледа када се врећа исцепа. После ових избора ће сви они заједно да добију таман толико мандата да сви председници уђу у парламент и ништа више.

(petak, 19. feb 2016, 22:32)
anonymous [neregistrovani]

ne vidim vuciceve rezultate

Ja sam iz Makedonije i mnogo cesto putujem za Srbiju. Nisam primetio da je Vucic nesto mnogo veliko uradio, sem sto je skupio poene za projekte koji su bili dogovoreni u vreme Tadica i sada su se realizovali. Ali populizam i propaganda je verovatno dovoljna da se bude na vlast. Ne radi Vucic danonocno, on se danonocno slika i daje izjave, a to nije posao. To je cisti populizam i najnizi nivo samoreklamiranja.

(petak, 19. feb 2016, 22:32)
anonymous [neregistrovani]

rad

radi, ali bez rezultata, ustvari, sa losim rezultatima, zivi se sve losije...

(petak, 19. feb 2016, 21:28)
anonymous [neregistrovani]

izbori

Svi bi u veliku fotelju,kako se sada lepo pregovara sa svima da bi smanjili vucicu rejting jer je covek otiso u tacku svojim trudom i radom i sada je najaci politicar u zemlji i regionu.Imali ste svi priliku gospodo i nista niste uradili a sada mozete samo iz opozicije da kritikujete,ali narod vidi sve.G.Vucic za vreme svog mandata nije stao ni jedan dan,covek radi danonocno