Nikolić: Vreme da se potvrdi prijateljstvo Srbije i Kazahstana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom Kazahstana rekao da je vreme da se prijateljstvo između Srbije i Kazahstana potvrdi i razvijenim ekonomskim odnosima dve zemlje.

Kako je ocenio Nikolić predstojeća poseta predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva sredinom godine biće idealna prilika za konkretizovanje saradnje na zajedničkim industrijskim projektima.

U razgovaru sa ambasadorom Kazahstana, Nurbahom Rustemovim, Nikolić je rekao da je Srbija svesna važnosti Kazahstana, i da će u narednih nekoliko meseci biti spreman projekat, koji će simbolično označiti početak ekonomske saradnje dve zemlje, navedeno je u saopštenju Pres služe predsednika Republike.

Rustemov je predsedniku Nikoliću uručio čestitku kazahstanskog predsednika Nazarbajeva građanima Srbije povodom Dana državnosti.

Sa ambasadorom Kazahstana sastao se i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Razgovarali su o bilateralnoj saradnji i mogućnostima njenog unapređenja, posebno u oblasti ekonomije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Posebna pažnja posvećena je predstojećoj poseti predsednika Kazahstan Nursultana Nazarbajeva Beogradu, u junu, kao i učešću Srbije na Međunarodnoj izložbi "EHRO 2017 Astana, Kazahstan", dodaje se u saopštenju.

Sa srpske strane istaknuta je zahvalnost Kazahstanu za principijelnu poziciju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na glasanju tokom Generalne konferencije Uneska, novembra 2015. godine, kada je Kazahstan glasao protiv prijema Kosova u tu organizaciju, navodi se u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 19. feb 2016, 13:39)
anonymous [neregistrovani]

Po cemu???

Sa cim??? JA ne znam ni jednu firmu, proizvod da dolazi iz Kazahstana. Poznat je jedino kao astronauticka baza za sletanje i jedva su cekali da se osvoje od SSSR...

(petak, 19. feb 2016, 13:28)
Robislav - Role [neregistrovani]

Kazahstan veoma blizak i tradicinalna prijatelj Srbija

Prijateljski i partnerski odnosi izmedu Srbije i Kazahstana  je vredno nasledje istorije. Kazahstan je veliki i iskreni prijatelj Srba.