Vučić: Za lake mere ne treba premijer, dovoljna je neodgovorna vlast

Srbija je danas posle tešških mera odgovornija i drugačija, poručio je premijer Aleksandar Vučić i dodao da zemlja više nije pred bankrotstvom, da Srbijom višše ne upravljaju tajkuni, da je sačuvan njen ugled u Ujedinjenim nacijama i Unesku. Dodaje da narodu nudi težak rad i marljivost.

"Za sve to najveći teret preuzeli su građani", rekao je premijer u obraćanju građanima Kragujevca, posle svečane akademije povodom Sretenja.

Vučić je istakao da za lake mere nisu potrebni ni premijer, ni država, samo neodgovorna vlast.

"Svako može da obećava i da čini lake mere i da ne kaže da ćemo tako da propadnemo za godinu dana. Za lake mere vam ne treba premijer i odgovorna vlada, to može svako, a Srbija je danas, posle teških mera, odgovornija i drugačija, a svi građani znaju kroz šta smo prošli", rekao je Vučić.

On je dodao da zna da se u Srbiji teško živi, da je nezaposlenost velika, ali je podsetio i da je mnogo manje nego pre nekoliko godina, kad je bila 26 odsto, a sad je 18.

"Znali smo kad da malo popustimo, a kad da zategnemo, a sve što smo postigli, postigli smo jer smo bili ujedinjeni", rekao je Vučić i zamoliio građane da i ubuduće budu složni i ujedinjeni, i da "čuvamo Karađorđevu i Miloševu Srbiju".

Premijer je rekao da sada u Srbijom ne upravljaju lopovi i tajkuni, mada ih i dalje ima, posebno na lokalu, ali da više nema onih koji upravljaju bankama i vode državnu politiku.

U poslednje dve godine, rekao je, uspeli smo da zemlju spasimo od bankrotstva.

Podsetio je i da nije usvojena rezolucija o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, kao i da je propao zahtev Kosova da bude član u Unesku.

"Ni pre dve godine se nisam dodvoravao nikome, neću ni danas, neću nikoga da molim, jedino građane da pokažu trpeljivost i strpljenje i da radiomo zajedno, jer nam ništa neće pasti s neba", rekao je Vučić.

"Neke stranke daju zastrašujuće nerealna obećanja"  

Premijer Vučić izjavio je da pojedine stranke daju građanima zastrašujuće nerealna obećanja, poput ideje jedne od njih da budžet za kulturu i poljoprivredu treba da bude tri, odnosno dva puta veći nego do sad.

Vučić je ocenio da su ta obećanja zastrašujuće neodgovorna i upitao odakle dodatnih 400 miliona evra za takva povećanja u budžetu.

"Ne bih nikad poželeo da neko tako neozbiljno vodi državu. To je zastrašujuće neodgovorno. Na taj način je Srbija i dovedena do bede i nemaštine, jer su ljudima pred izbore pričali bajke", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je naveo da narodu nudi težak rad i marljivost.

"Ako to ljudi prihvataju, u redu, ako ne, evo im prodavači magle", rekao je Vučić.

Upitan zašto nema poverenja u SPS, Vučić je precizirao da nema apsolutno poverenje u tu stranku, a na pitanje zašto je rekao da ga ne bi iznenadilo da se SPS ujedini sa aktuelnom opozicijom, premijer je odgovorio:

"To se već dešavalo u prošlosti, ne bi bio prvi put".

Vučić je rekao i da zbog toga ne kuka i ne traži milostinju, kao i da se ne plaši nikog, već "ponosne glave ide među građane i govori svoje planove".

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 15. feb 2016, 18:06)
anonymous [neregistrovani]

Narod ovde!

Haha, ko si pak ti da znas šta narod misli. Evo tu smo i verujemo da je ova vlast daleko, daleko, najbolja do sada jer su bivši samo unistavali zemjlu zarad svojih ličnih interesa. I ti bi sada ponovo dao vlast istima u ruke, haha pa samo ako si i ti kao i oni ali mi narod nismo toliko glupi.
A i ova vlast može da greši pitanje je koja manje šteti. 

(ponedeljak, 15. feb 2016, 16:14)
anonymous [neregistrovani]

Ko je odgovoran?

Vi mislte da je ova vlast odgovorna? Pitajte narod šta misli.