Dragomir Karić: Novinari krivi za propast srpske privrede

Narodni poslanik vladajuće srpske koalicije Dragomir Karić optužio je u Leskovcu medije u Srbiji da su podržali uništavanje srpske privrede, gašenje BK Televizije, čiji je on suvlasnik bio, i "proterivanje" njegovog brata Bogoljuba Karića iz Srbije.

"Ta vaša demokratska vlast, koju ste vi promovisali, pre svega vaše novine, a i druge slične novine vama, totalno su uništile srpsku privredu, razbile sve, rasprodale sve. Podržali ste prodaju šećerana za po jedan dolar, vi kao novinari. Svi ste bili oduševljeni 2000. godine, jer dolazi sloboda", rekao je potpredsednik Pokreta snaga Srbije povišenim tonom na konferenciji za medije.

Dragomir Karić, suvlasnik kompanije "Braća Karić" i potpredsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije, u prostorijama PSS-a u Leskovcu održao skup s privredncima i poljoprivrednicima, na kome im je obećao pomoć da svoje proizvode plasiraju na rusko tržište.

To je bila ujedno i konferencija za novinare na kojoj je Karić kasnio 40 minuta i na kojoj je jedno od pitanja bilo šta ga je do sada sprečavalo da poveže poljoprivrednike sa trgovcima iz Rusije, budući da je četiri godine narodni poslanik, a 20 potpredsednik Udruženja industrijalaca.

Karić je odgovorio da porodična kompanija "Braća Karić" 30 godina sarađuje s firmama iz leskovačkog kraja, poput, sada propalih preduzeća "Proleter" i "Porečje", i fabrike lekova "Zdravlje", koje su svoje proizvode prodavale u Rusiji, te da "ne bi postojali ni Simpo ni Jumko iz Vranja da nisu Karići izvozili". Potom je napao medije.

"Dolaskom te demokratske, kriminalne vlasti, naša je zemlja opljačkana, uništena, a vi ste novinari, svi ste vi oduševljeno to prihvatili. I to je u redu, bili ste zaneseni, poneseni, jer ste bili mladi, to je kao kad se čovek zaljubi", rekao je Karić.

Dragomir Karić je takođe otužio novinare za ćutanje prilikom gašenja BK Televizije.

"Napravio sam s braćom BK Televiziju, najbolju televiziju. I svi ste ćutali. Niko se nije pobunio kada su ušli unutra Dinkićevi kriminalci i ostali sa automatima, sa kleštima, pa su sekli kablove i gasili televiziju. Svi ste vi novinari ćutali. Gde ste bili slobodni novinari? Ali, ja se na vas ne ljutim, jer je Leskovac daleko od Beograda, ali svi ste ćutali", rekao je Karić.

Novinare je prozvao i zbog "proterivanja" njegovog brata Bogoljuba Karića iz Srbije.

"Kad su Boguljuba proterivali iz Srbije, svi su, te naše kolege - ćutale. Kad onda uhapse Miškovića, opet svi ćute, ali mečka kad igra ispred vaših vrata, ako vi ne reagujete, ona će doći i kod mene i kod komšije. Treba da se svako stidi ko nije digao glas protiv nasilničkog ponašanja Koštunice, Dinkića i ostalih. Naša televizija je zatvorena bez ikakvog razloga, najbolja televizija, BK Televizija, patriotska televizija", poručio je Dragoljub Karić.

Prozvao je i N1 Televiziju, optužujući je za "ispiranje mozgova".

"Mi danas imamo taj N1, koji izgleda da je zadužen da nam ispere mozak. Ni jednu partijsku vest nećete naći na toj televiziji, za srpsku stvar", zaključio je Karić.

On je, inače, na početku naglasio da skup s privrednicima u Leskovcu ne drži kao političar, već kao privrednik, ali je nešto kasnije sam sebe demantovao rekavši da je njegova poseta jugu Srbije, praktično, usaglašena sa planom predizborne kampanje Srpske napredne stranke, čiji je lider Aleksandar Vučić nedavno najavio početak predizborne kampanje iz Leskovca.

"Ja sam počeo moj nastup od juga, znajući da će odavde da krenu izbori. To ništa nije slučajno", rekao je Dragomir Karić, koji je na kraju pres konferencije pokušao da ublaži neprijatnu situaciju, rekavši da sa urednicima i direktorima nekih medija pije kafu i da je u Skupštini Srbije proglašen za poslanika koji najčešće izlazi u susret novinarima.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 13. feb 2016, 23:06)
anonymous [neregistrovani]

Ре:Karici

И ја се слажем да неко треба да напише истину, али не мислим да су то новинари већ правосудни органи. Како су се богатили и обогатили. За све што су нелегално урадили нека суд одреди санкције.
Међутим, растурање БКТВ и МОБТЕЛа је чиста хајдучија и за то неко мора да одговара.

(subota, 13. feb 2016, 23:00)
anonymous [neregistrovani]

Pocasni konzul Nikaragve

Karicu, pa Miskovica nisu hapsile demokrate.Oni su druge stvari "radile".A Miskovica je hapsio vas koalicioni partner, onaj kome Bogi iz Belorusije (ne Rusije, tamo su Karici sve rasprodali i perselili se u Minsk) malo finansijski pomaze.A doticni gospodin Karic je sasvim u pravu.Svasta se izrodi u Srbiji.Posle Slobe mrak.Eto kao primer Srbija je valjda jedina zemlja gde je narodni poslanik ujedno pocasni konzul tudje zemlje.Belorusije.A ima i onih drugih koji se redovno vidjaju sa stranim rezidentima po kafanicama. 

(subota, 13. feb 2016, 21:50)
anonymous [neregistrovani]

slazem se sa "ekonomistom"

Da Karicima nije bilo Milosevica gdje bih bili.Dobili su frkvenciju za tv, pa mobilnu mrezu.Ajd sad otvori mobilnu mrezu, malo sutra!!!

(subota, 13. feb 2016, 20:52)
anonymous [neregistrovani]

BK

televizija je bila prava domaca sa kvalitetnim sadrzajem,iskreno nedostaje mi.

(subota, 13. feb 2016, 20:41)
anonymous [neregistrovani]

Amateri - professionalism

Karici - Miskovic 3:0
Ko je mutio a ko izmutio
Nastavice se ...

(subota, 13. feb 2016, 20:20)
ekonomista [neregistrovani]

Karici

Nadam se da ce neko u Srbiji smoci snage da napise istinu o Karicima.Kako su se bogatili zbog bliskosti sa rezimom.Sta su to Karici ucinili u Srbiji? Nesto korisno?Bogatili se iskljucivo na osnovu povlastica koje su dobijali od Milosevicevog rezima;Da oni nekom pricaju o radu i radnoj etici je van pameti!Prava je sramota da je ovakav covek u skupstini.Za Milosevicima, Karicima, Miskovicima, Bekom i slcinim likovima je i pocelo urusavanje Srbije, pa se nastavilo sa novim licima posle 2000-e godine.Neki novinari su samo bili deo te masinerije jednako kao i Karici.

(subota, 13. feb 2016, 20:14)
anonymous [neregistrovani]

Svašta

E šta je sve Vučić doveo u parlament. Dragomir žali Miškovića a indirektno plače i za Miloševićem. Nedostaju Karićima sankcije, lepo su onda živeli.

(subota, 13. feb 2016, 19:12)
anonymous [neregistrovani]

kolibri

ocekujem da se ovim povodom pod HITNO oglase NUNS,UNS,razne NVO,kao i zastitnici gradjana i poverenik za informacije,zar tako da se govori za nase novinare,pa nasi novinari mogu da budu uzor mnogima u svetu.....

(subota, 13. feb 2016, 18:08)
idibegaj [neregistrovani]

Ma nije moguce, gospodine Karicu !

Kako doslo tako i otislo, eto sta je slucajnost, a kalasnjikovi su bili deo folklora u oba slucaja, sve u svoje vreme... U Leskovcu gradjani verovatno i ne znaju o kakvim se postenjacinama radi. Sad... da ne spominjemo Minel i secerane...