Nova stranka traži izbore u Beogradu i ostavku Malog

Uz poziv gradonačelniku Siniši Malom da podnese ostavku, Nova stranka traži raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu grada Beograda.

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević je istakao da "nije logično da se održe vanredni izbori na državnom nivou, a da ih u Beogradu nema".

"Nije logično ni da svih 17 beogradskih opština imaju izbore, što redovne što vanredne, a da se gospodin Mali i dalje grčevito drži svog kabineta. Logično bi jedino bilo da gospodin Siniša Mali podnese ostavku", navodi se u pisanoj izjavi Pavićevića.

Kako piše, Mali treba da podnese ostavku jer "unižava dostojanstvo građana".

"Unižava ga ukidanjem ili smanjenjem pomoći za porodilje, socijalno ugrožene, osobe sa invaliditetom, a povećanjem poreza na imovinu da bi finansirao stranačku, takozvanu Komunalnu policiju, i antimodernizacijski projekat zvani 'Beograd na vodi'", navodi se u izjavi Pavićevića.

Dodaje da je poslednji u nizu razloga zbog kojih bi Mali trebalo da podnese ostavku taj da je pokazao neprimeren odnos prema socijalno ugroženim građanima Beograda koji su korisnici usluga narodnih kuhinja, kada nije bilo obroka na punktovima, a kada su njihova imena i lični podaci bili istaknuti na zidu Centra za socijalni rad.

"U situaciji kada građanin smogne snage da kaže 'Osećam poniženost', ljudski bi bilo da je gradonačelnik rekao 'Izvini'. Međutim, gospodin Mali u svojoj osionosti nema, niti želi da ima sluha za ono što su realni problemi naših sugrađana. Zbog pokazane neosećajnosti, arogancije i nečovečnosti, gradonačelnik treba što pre da podnese ostavku i tako prestane da kalja funkciju koja mu je poverena", navodi se u izjavi Pavićevića.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. feb 2016, 16:29)
anonymous [neregistrovani]

???

Samo vi tražite da se svađate, umesto programom i verom u vas da ste bolji.