Nova stranka traži izbore u Beogradu i ostavku Malog

Uz poziv gradonačelniku Siniši Malom da podnese ostavku, Nova stranka traži raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu grada Beograda.

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević je istakao da "nije logično da se održe vanredni izbori na državnom nivou, a da ih u Beogradu nema".

"Nije logično ni da svih 17 beogradskih opština imaju izbore, što redovne što vanredne, a da se gospodin Mali i dalje grčevito drži svog kabineta. Logično bi jedino bilo da gospodin Siniša Mali podnese ostavku", navodi se u pisanoj izjavi Pavićevića.

Kako piše, Mali treba da podnese ostavku jer "unižava dostojanstvo građana".

"Unižava ga ukidanjem ili smanjenjem pomoći za porodilje, socijalno ugrožene, osobe sa invaliditetom, a povećanjem poreza na imovinu da bi finansirao stranačku, takozvanu Komunalnu policiju, i antimodernizacijski projekat zvani 'Beograd na vodi'", navodi se u izjavi Pavićevića.

Dodaje da je poslednji u nizu razloga zbog kojih bi Mali trebalo da podnese ostavku taj da je pokazao neprimeren odnos prema socijalno ugroženim građanima Beograda koji su korisnici usluga narodnih kuhinja, kada nije bilo obroka na punktovima, a kada su njihova imena i lični podaci bili istaknuti na zidu Centra za socijalni rad.

"U situaciji kada građanin smogne snage da kaže 'Osećam poniženost', ljudski bi bilo da je gradonačelnik rekao 'Izvini'. Međutim, gospodin Mali u svojoj osionosti nema, niti želi da ima sluha za ono što su realni problemi naših sugrađana. Zbog pokazane neosećajnosti, arogancije i nečovečnosti, gradonačelnik treba što pre da podnese ostavku i tako prestane da kalja funkciju koja mu je poverena", navodi se u izjavi Pavićevića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво