SNS: Ispitati skandalozno zapošljavanje Dulića u KCV

Srpska napredna stranka saopštila je da je skandalozno što je Oliver Dulić zaposlen preko veze i bez konkursa u Kliničkom centru Vojvodine kao ortoped, iako nikada nije radio u toj struci i zatražila da nadležni taj slučaj kao i sve navodne rekonstrukcije bolnica ispitaju.

"Još je skandaloznije što je njegovo zaposlenje naredio šef vojvođanskog režima Bojan Pajtić, licemer i lažni borac protiv stranačkog zapošljavanja", navodi se u saopštenju GO SNS Novog Sada.

Oni ističu da su razmere ovog neviđenog skandala još veće ako se zna da je Dulić napustio mesto zamenika direktora Banje Termal u Vrdniku nakon što je Državna revizorska institucija zabranila da plate direktora i njegovog zamenika budu pet, odnosno četiri puta veće od prosečnih primanja u Termalu.

"Za svog partijskog druga Dulića, Pajtić je smislio kako da zadrži nezakonitu platu, pa je tako, osim što je direktoru Kliničkog centra naredio da Dulića primi bez konkursa u struku o kojoj nema pojma, izmislio i lažni 'medicinsko-istraživački projekat', na osnovu koga su Kliničkom centru prebačene pare da bi se Duliću isplaćivala ogromna plata na koju je navikao. Naravno i taj 'projekat' Duliću je dodeljen bez konkursa i preko veze", navode naprednjaci.

Srpska napredna stranka poziva nadležne državne organe da što pre ispitaju ovaj skandalozni slučaj, ali i sve ostale slučajeve navodnih "rekonstrukcija" bolnica, čiji su troškovi bili višestruko veći od planiranih, a rezultati nepostojeći ili manji od očekivanih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи