Читај ми!

Vučić: Bern po mnogo čemu uzor i za Beograd

Premijer Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa gradonačelnikom Berna Aleksanderom Čapetom da glavni grad Švajcarske, kao jedan od najboljih u svetu po kvalitetu života, može po mnogo čemu da bude uzor i za Beograd.

Kako je dodao, tamošnja rešenja u javnom transportu, reciklaži i drugim oblastima mogla bi da se primene i glavnom gradu Srbije.

Vučić je istakao važnost današnjeg potpisivanja Memoranduma o saradnji Beograda i Berna.

Premijer je gradonačelniku Čepetu predstavio i rezultate ekonomskih mera koje Vlada Srbije preduzima sa ciljem poboljšanja poslovnog okruženja.

Vučić je dodao da se nada da će to privući još investicija iz Švajcarske, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Čepet je posetio Naučno tehnološki park Beograd, projekat kojem je cilj veći izvoz i ocenio da je to primer kako male start-ap firme mogu uspešno da sarađuju s velikim kompanijama.

"Inovativne start-ap kompanije, kao i svuda u svetu, teže dolaze do potrebnog kapitala i investitora koji su spremni na rizična ulaganja, ali uprkos tome, ovo što mladi u NTP Beograd rade inovativno je na bilo kom tržištu", istakao je Čepet.

Čepet je, kako je navedeno u saopštenju Naučno tehnološkog parka, bio u prilici da se upozna sa inovacijama mladih preduzetnika, od kojih su neke već postale poznate širom sveta, poput Pametne Klupe kompanije "Strawberry Energy", koja obezbeđuje energiju za punjenje telefona, tableta i sličnih uređaja, koristeći samo sunčevu energiju.

Dvojica sagovornika su istakli da bi kroz saradnju Beograda i Berna, odnosno Srbije i Švajcarske, prvenstveno uvođenjem sistema dualnog obrazovanja, moglo mnogo da bude urađeno na podizanju preduzetničkog duha.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Švajcarske Žan-Danijel Ruh.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара