Читај ми!

SVM isključio 82 člana

Savet Saveza vojvođanskih Mađara isključio je iz te stranke 82 člana zbog političkog angažovanja u drugim organizacijama, izjavio je danas funkcioner SVM-a Balint Pastor.

Među isključenim članovima, koji su istovremeno bili i članovi organizacije Mađarski pokret, je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Pastor je Tanjugu rekao da SVM nije imala drugu mogućnost, budući da nije mogla da krene u kampanju, a da pojedini članovi stranke, pa i Predsedništva, o nastupu na izborima sa drugim političkim organizacijama.

Rekao je i da je na jučerašnjoj sednici saveta svaki član protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak mogao da iznese svoje mišljenje i da izabere da li želi da ostane član SVM-a i postupa u skladu sa Statutom stranke, ili želi da se politički angažuje u okviru drugih organizacija.

"Neki članovi SVM-a protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak su dali izjavu da žele da poštuju statut i nisu isključeni", rekao je Pastor.

Dodao je i da se Mađarski pokret deklariše kao udruženje građana, ali da se, prema njegovoj oceni, ponaša kao politička stranka i čak najavljuje mogućnost nastupa na izborima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво