SDP: Euleks ne dostavlja presudu Ivanoviću

Građanska inicijativa SDP optužila je Euleks da prolongiranjem dostavljanja presude njenom lideru Oliveru Ivanoviću direktno utiče na sprovođenje drugostepenog postupka i podnošenje žalbe.

"Iako je dvadeset tri dana prošlo od kada je Euleksovo veće, usled političkog pritiska, nedovoljne profesionalnosti, izreklo političku presudu našem lideru Oliveru Ivanoviću, pravni tim, stručna i opšta javnost još čekaju da se napiše presuda i dostavi advokatima odbrane, kako bi oni podneli žalbu na sramnu presudu", navodi se u saopštenju GI SDP-a.

Ta stranka je ocenila da je zaista problem napisati obrazloženje presude u situaciji u kojoj je osuđen neko koga nijedan svedok nije povezao s navodima optužnice, ali da to nije opravdanje za namerno odugovlačenje koje je u suprotnosti s međunarodnim pravilima o pravu na suđenje u razumnom roku.

"Ovim putem ih pozivamo da bez odlaganja dostave presudu advokatima odbrane, a ujedno i obaveštavamo da nikakvo odlaganje neće uspeti da umanji interesovanje javnosti, ali i nezavisnih stručnjaka i boraca za zaštitu ljudskih prava, koji željno iščekuju da vide pravno obrazloženje političke presude", dodaje se u saopštenju.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović osuđen je na devet godina zatvora zbog navodnog učestvovanju u ratnom zločinu nad albanskim civilima 1999. i 2000. godine na Kosovu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 12. feb 2016, 10:39)
anonymous [neregistrovani]

Lazni svedoci na sud

Na sud svi lazni svedoci i oni koji ih potsticu na lazno svedocenje.
U ovom slucaju cak nije bilo ni laznih svedoka jer niko nije optuzio Ivanovica za ubistva!!!
Ovo je politicki monitoring.Razotkriti i zatvoriti sve one koji su ovo montirali jer su oni i razmontirali celu Srbiju,oni su nasi zakleti neprijatelji i dok se oni ne uniste nama nema mira cak ni u miru!!!!!!!!