Keri u ime naroda SAD čestitao Srbiji Dan državnosti

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD narodu Srbije Dan državnosti 15. februara. U saopštenju Stejt departmenta pohvaljuju se napori Srbije na promociji regionalne stabilnosti.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavio Stejt department, u ime predsednika Baraka Obame i američkog naroda upućuju se najbolje želje srpskom narodu.

"Mi pozdravljamo posvećenost Srbije procesu stupanja u EU i reformama koje su sa tim povezane, što je priznato otvaranjem prva dva poglavlja u decembru", ističe se u saopštenju Kerija.

Američki državni sekretar naglasio je da će vredan rad na usvajanju normi i standarda EU dovesti do prosperitetnije i demokratskije Srbije koja je potpunije integrisana u evroatlantske institucije.

"Pohvaljujemo napore Srbije na promociji regionalne stabilnosti što je dovelo do suštinskog napretka u normalizaciji odnosa sa Kosovom i poboljšanju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom i Albanijom", navodi se u saopštenju.

Takođe, u saopštenju se naglašava saradnja Amerike i Srbije i pohvaljuje uspeh Srbije koja primenjuje vladavinu prava i druge reforme neophodne da se izgradi solidna osnova za kontinuirani ekonomski rast i veći prosperitet.

"Čestitam narodu Srbije i radujem se kontinuiranom jačanju našeg partnerstva u narednim godinama", naveo je Džon Keri.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво