SVM isključio 82 člana, među njima i gradonačelnik Subotice

Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) na sednici u Feketiću doneo je odluku o konačnom isključenju 82 člana iz stranke, koji su istovremeno i članovi civilne organizacije "Mađarski pokret", a među njima je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Članovi Saveta nisu prihvatili ni žalbu 52 člana SVM-a na odluku o isključenju. Za isključenje su glasala 43 člana Saveta, dok je dvoje bilo protiv.

Predstavnik SVM-a zadužen za proces isključivanja članova Karolj Pal nakon sednice je izjavio da će SVM i dalje podržavati Jenea Maglaija kao gradonačelnika Subotice, jer je interes SVM da se ovaj izborni ciklus "završi bez problema".

"I dalje ćemo sarađivati sa Maglaijem u svim onim pitanjima koja se tiču interesa građana Subotice", rekao je Pal.

Maglai je povodom isključenja 82 člana iz SVM-a izjavio da je kriza unutar te stranke prisutna već neko vreme i da će isključenja stvoriti još dublje podele unutar mađarske zajednice, kao i među članovima SVM.

"Ovaj proces ide u veoma lošem pravcu. SVM je uspeo da isključi i trećeg i četvrtog gradonačelnika Subotice koji su bili iz redova ove stranke", rekao je Maglai.

Gradonačelnik Subotice je dodao da u naredna dva meseca do izbora nikome nije u interesu da bude problema.

"Ovaj period će se istrpeti zato što ne sme da ide na štetu građana Subotice. To je u svačijem interesu i to je razuman potez", rekao je Maglai, koji je u stranci bio član predsedništva i saveta.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku u Domu kulture, a Karolj Pal im je u jednom momentu rekao "izlazite napolje".

broj komentara 0 pošalji komentar