Nikolić prihvatio poziv da poseti Katar

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasador Katara u Beogradu šeik Mubarak bin Fahad el Tani razgovarali su o unapređenju odnosa dve zemlje, a Nikolić je prihvatio poziv da poseti Katar.

Mubarak bin Fahad el Tani uručio je Tomislavu Nikoliću pozivno pismo emira Hamada bin Halifa el Tanija da poseti Katar, kao i čestitku građanima Srbije povodom Dana državnosti, saopštila je Služba za odnose sa javnošću predsednika.

Nikolić je prihvatio poziv da poseti Katar i istakao da će to biti odlična prilika da se unaprede odnosi između dve zemlje, kao i da se katarske kompanije upoznaju sa brojnim pogodnostima koje Srbija nudi investitorima.

Prilikom posete Kataru srpska delegacija će potpisati nekoliko sporazuma sa Katarom, kojima će se bolje odrediti naši bilateralni odnosi, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nikolić je rekao da su investitori iz Katara dobrodošli u Srbiji, i da Srbija može da im ponudi kvalitetnu i profitabilnu saradnju u brojnim projektima, vezanim pre svega za poljoprivredu, industriju, medicinu, a posebno za zajedničku proizvodnju za treća tržišta.

broj komentara 0 pošalji komentar