Vučić traži od poslanika da ne ukidaju nacionalne penzije u kulturi

Premijer Aleksandar Vučić zatražio je od poslanika da ne ukidaju priznanja za izuzetan doprinos u kulturi, potvrđeno je RTS-u.

Nakon burne rasprave o izmenama Zakona o kulturi u Skupštini Srbije, predsednik Vlade je parlamentarcima poručio da "više vredi jedna Milena Dravić nego 30-40 grešaka koje su napravile prethodne vlade".

Zato će sutra, nezvanično saznajemo, članovi skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje predložiti amandmane, kojima će zatražiti da se ta priznanja u kulturi ne ukidaju.

Iza zatvorenih vrata, u parlamentu su danas o tome razgovarali i ministar Ivan Tasovac i poslanici vladajuće većine.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 10. feb 2016, 21:21)
anonymous [neregistrovani]

...

I supruge (zena/muz, nezaposleni) postadose umetnici...

(sreda, 10. feb 2016, 21:15)
anonymous [neregistrovani]

-

To li je fer?

(sreda, 10. feb 2016, 21:12)
Miloš [neregistrovani]

A druge izmene zakona

Nije mi jasno zbog čega je sada premijeru toliko stalo do tih penzija kad su neke druge predložene izmene zakona o kulturi mnogo opasnije za kulturu i njene institucije.

(sreda, 10. feb 2016, 20:25)
anonymous [neregistrovani]

Smesno

Gospodine premijeru, poreski obveznici nisu duzni da finansiraju umetnike. Nije dosta sto tokom radne karijere zarade visestruko vece plate od proseka, vec poreski obveznici moraju da finansiraju i njihovo luksuziranje u starosti. Ovo je da se covek prekrsti.

(sreda, 10. feb 2016, 19:50)
anonymous [neregistrovani]

Lako je tako dražati stranu

Niko se ne protivi za pošteni izbor, ali do sada je bar 80% tih penzija dodeljeno anonimusima u svakom slučaju ne osobama koje zadovoljavaju kriterijum. Izbor za dodelu penzija se mora POTPUNO odvojiti od političkih partija koje guraju svoje članove za dodelu. Tako da tih ne zasluženih 30, 40 nije malo ako je samo jedna zaslužena. Da ne pominjemu mučninu onih koji su zaslužili a nisu dobili.

(sreda, 10. feb 2016, 19:01)
anonymous [neregistrovani]

Rasplet

Znaci... I, recmo,Sandra Afrika moze da ceka drzavnu penziju?

(sreda, 10. feb 2016, 19:01)
pera [neregistrovani]

umetnici

Plakete DA penzije NE! Koliko je ko uplacivao staz tolika i penzija. Dosta je bilo preko tudje grbace! Politicari-poklanjajte SVOJE pare a ne poreskih obveznika!