Poslanici o Tačiju i trgovini organima

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da se nameće pitanje šta će Specijalni sud, koji će suditi pripadnicima terorističke OVK, uraditi po pitanju Hašima Tačija, imajući u vidu nove informacije o njegovoj umešanosti u trgovinu organima.

Drecun je u Skupštini upitao da li je uopšte, pored svih dokaza koji su do sad izneti, moguće da se Tači ne nađe na optužnici i da ne bude procesuiran.

"To je pitanje pred kojim se nalazimo svi, kompletna međunarodna zajednica", rekao je Drecun, komentarišući medijske navode da je Asocijacija lekara Nigerije optužila milijardera i guvernera savezne države Imo Ročasa Okorču da je zajedno sa Tačijem organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima.

Drecun smatra da je najporaznije to što Tači, ne samo što nije odgovarao za zločine nad kidnapovanim civilima srpske nacionalnosti, već mu se i dozvoljava da se, kao predvodnik "Dreničke grupe", i dalje bavi kriminalnim aktivnostima, dok je istovremeno premijer ili ministar spoljnih poslova samoproglašene države.

Lider Levice Srbije Borislav Stefanović ocenio je da je reč o ozbiljnim optužbama i da očekuje da pravda na kraju bude dostižna i sveobuhvatna.

Poslanik SDS-a Marko Đurišić rekao je da ne zna da li je to što se pojavilo u medijima ključni dokaz koji bi trebalo da dovede do optužnice protiv Tačija.

"Želim da verujem da će sud početi sa radom i da će to rezultirati podizanjem odgovarajuće optužnice", rekao je Đurišić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 10. feb 2016, 21:06)
anonymous [neregistrovani]

Kao do sada

U interesu onih koji su dole dosli i ne rade nista u interesu Srbije, reći će nema dovoljno dokaza kao i u većini slučajeva do sada. Ne da neće biti osudjen, biće predsednik tkz države kosovo*

(sreda, 10. feb 2016, 16:00)
anonymous [neregistrovani]

Ako vi već ne znate evo ja ću da vam kažem

Specijalni sud neće uradiditi ništa kao i do sada. Šta vi to kao niste znali?