Potvrđen Sporazum Srbije i Organizacije NATO

Skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove dao je saglasnost na potvrđivanje sporazuma Srbije i Organizacije NATO za podršku i nabavku (NSPO) o saradnji u oblasti logističke podrške.

Sporazum predstavlja pravni osnov za uspostavljanje odnosa u oblasti logistike, rečeno je na sednici tog skupštinskog tela.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević rekao je da je Srbija pristupanjem programu Partnerstvo za mir iskazala interesovanje i za učešće u multinacionalnim operacijama, a da se sporazumom, pored ostalog, smanjuju troškovi za učešće Srbije tim operacijama.

Stupanjem u ugovorni odnos sa tom organizacijom ispunili bi se prethodni uslovi za uvećanje efikasnosti logističke podrške, a ujedno smanjili troškovi angažovanja u multinacionalnm operacijama i dostizanja interoperabilnosti oružanih snaga sa snagama država članica orgnizacije severnoatlantskog ugovora i partnerskih država.

Đorđević je naveo i da će se potpisivanjem sporazuma stvoriti pravni osnov za uništavanje viška ubojnih sredstava u Tehničko-remontnom zavodu Kragujevac, gde je predviđeno uništavanje oko 4.000 tona ubojnih sredstava.

Đorđević je podsetio da je sporazum potpisan septembra 2015. godine.

Odbor je dao saglasnost i na potvrđivanje sporauzma Srbije i Mjanmarske Unije o saradnji u oblasti odbrane.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 11. feb 2016, 10:00)
anonymous [neregistrovani]

volja naroda

A cemu se vi cudite? Sve dok narod nekaze svojim politicarima sta hoce tako ce biti.

(četvrtak, 11. feb 2016, 08:42)
anonymous [neregistrovani]

Volja naroda

Za koga ovi rade, koga reprezentiraju? Za volju naroda su ocigledno slepi i gluvi. Oni reprezentiraju mozda sebe, Srbiju definitivno ne.

(sreda, 10. feb 2016, 13:26)
anonymous [neregistrovani]

NATO

Umesto da ih Srbija tuzi... Narod to ne zeli, ne shvacate li Vi to? Mi nismo zaboravili, sta su nam ucinili i ponavljam: jedino su dokazali da nisu nasi prijatelji, ne, naprotiv.

(sreda, 10. feb 2016, 11:39)
D.S. [neregistrovani]

Mala vrata za velike odluke

To je ulazak na mala vrata u NATO. Kako bez referenduma.

(sreda, 10. feb 2016, 11:08)
antiprotivan [neregistrovani]

sustina

Sustina price je da nasi vojnici idu po stranim ratistima za tudje interese i da mi unistimo 4000 tona nase municije.Mora da je trebala posebna pamet za takav sporazum.

(sreda, 10. feb 2016, 11:07)
србин1959 [neregistrovani]

Докле?

Докле ћемо више да подвијамо реп?