Vučić: Daćemo pasoš onome ko hoće da investira u Srbiji

Sve normalne zemlje sveta daju svoje pasoše ljudima koji daju doprinos, kaže premijer Aleksandar Vučić i dodaje da će dati pasoš svakome ko hoće da učini nešto za Srbiju. Ističe da će Srbija u slučaju Vojislava Šešelja postupati po zakonu. Regionalna stabilnost je važnija od jeftinih političkih poena, poručuje premijer.

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da bi bilo dobro da predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović dovede Saudijce za koje radi u Srbiju.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše Tviter poruku Milenovićeve, koja se osvrnula na činjenicu da se u javnosti pojavila informacija da radi sa nekim iz Saudijske Arabije, a da su Arapi Vučićeva "braća po pasošu", premijer je rekao da nije imao priliku da pročita šta je Milenovićeva napisala, da je mogla slobodno i telefonom da mu se obrati, a da Arapi jesu njegova braća.

Dodao je da ne zna da li je saradnja Milenovićeve sa Saudijskom Arabijom sukob interesa, a da, što se njega tiče, slobodno dovede "svoje" Saudijce u našu zemlju.

"Arapi su moja braća apsolutno i kao i svi ljudi, i ti Miroslavini Saudijci dobrodošli su u Srbiji"“, dodao je Vučić. Istakao je da će odmah primiti svakog Saudijca koji želi da investira u našoj zemlji, kao i da će svima koji žele nešto da urade u Srbiji, dati srpski pasoš.

"Sve normalne zemlje sveta daju svoje pasoše ljudima koji daju doprinos. Ko god hoće da učini nešto za našu zemlju, mi ćemo mu dati pasoš“", poručio je premijer i rekao novinarima da sada preko društvenih mreža poruče Milenovićevoj neka slobodno dovede njene Saudijce u Srbiju.

Vučić je, povodom najava da će predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju Haški tribunal izreći presudu do kraja marta, rekao da će Srbija tim povodom raditi u skladu sa zakonom.

"Neka oni rade svoj posao, a mi ćemo raditi u skladu sa zakonom", rekao je premijer.

Upitan da li je pročitao zahteve koje mu je uputila Inicijativa "Novinari ne kleče", Vučić je rekao da zbog posete austrijske delegacije nije imao vremena, ali da će to sigurno učiniti.

Komentarišući najave iz Prištine da kosovska predsednica Atifete Jajhaga neće ići u Brisel, Vučić je rekao da je regionalna stabilnost važnija od jeftinih političkih poena.

"Vratićemo se u Brisel i tamo će se videti ko govori istinu", rekao je Vučić.

Број коментара 118

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво