Beograd - gradski čelnici mirni, opštinari na proveri

Bez obzira na nagađanja, izbora u Beogradu neće biti, ali će Beograđani na birališta za svih 17 opština. Pre vremena, predsednici opština Zemun i Voždovac podneli su ostavke. Šef odbornika DS-a u Skupštini grada pozvao je gradonačelnika da podnese ostavku, dok Siniša Mali kaže da neće uslišiti molbu Balše Božovića.

Na Voždovcu i u Zemunu predsednici opština vratili su mandat narodu. Odluku obrazlažu slično kao i odluku svoje stranke da se vanredno glasa na republičkom nivou. Kao razlog navode i uštedu. Izbori u Zemunu održani su 2013, na Voždovcu godinu kasnije.

"Želimo da sve te radove, sve te investicije ponudimo našim građanima i da oni ocene da li treba da nastavimo sa tim ili da neko ko nas optužuje i napada našeg premijera i vladu, dođe i nastavi da radi šta su radili u prethodnih 10-15 godina", kaže predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

"Smatramo da ni naše dve gradske opštine nemaju razloga da se plaše da izađu na izbore, imamo mnogo toga sa čime ćemo izaći", napominje predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Bez obzira na ove dve opštine, iako opozicija traži, čelnici prestonice odlučni – razloga za izbore u gradu pre vremena nema.

"Izbori se održavaju na četiri godine ili u slučaju da se ispune uslovi za izbore. U Beogradu nisu ispunjeni uslovi za održavanje izbora, apsolutno je stabilna većina", naglašava predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Opoziciji, međutim, dve ostavke, na Voždovcu i u Zemunu, nisu dovoljne. Traže i treću.

Demokrata Balša Božović poziva gradonačelika Beograda Sinišu Malog da što hitnije podnese ostavku, kako bi imali i vanredne izbore za Skupštinu grada onog trenutka kada se održavaju i parlamentarni i lokalni izbori.

Siniša Mali kaže da sigurno neće uslišiti molbu Balše Božovića, ističući da su priče o njegovoj ostavci još jedna u nizu besmislenih laži DS-a.

"Nisam čuo nijednu njihovu jasnu reč, viziju o tome šta Beogradu nude bolje od onog što mi sada radimo", dodaje Mali.

A ciljevima svog rada gradonačelnik objašnjava i otkud na proslavi godišnjice rada kompanije "Delta", čiji se predsednik tereti za malverzacije.

"Odlazak na tu proslavu 'Delta holdinga' je bio moja obaveza kao gradonačelnika. Na toj proslavi je bio i gradonačelnik Ljubljane. On je jasno rekao da ako 'Delta' ne bude investirala u Beograd, da će investirati u Sloveniji i da će im mnogo brže i efikasnije davati građevinske dozvole i rešavati probleme koje imaju. Ja to ne mogu da dozvolim, godinu i po se borim za svako radno mesto", kaže gradonačelik Beograda.

U međuvremenu, Skupština grada je usvojila odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, a gradonačelik kaže da Beograd nema višak zaposlenih. Usvojen je niz odluka – osobe sa invaliditetom dobiće 50 personalnih asistenata, a svako dete sa smetnjama u razvoju ličnog pratioca.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво