SPS: Srbija da se ponosi antifašizmom, a ne da rehabilituje kvislinge

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je da je Srbija antifasistička zemlja i da treba da se ponosi antifašizmom i slobodarskim duhom, a ne da rehabilituje kvislinge i saradnike okupatora.

Milićević je, povodom procesa rehabilitacije Milana Nedića, rekao da SPS, kao antifasistička stranka, nikada neće pristati na negiranje holokausta i zločina koji su vršeni, naročito ne prema onima koji su te zločine na teritoriji Srbije sprovodili.

"SPS ne komentariše sudske postupke, mi smo antifasistički opredeljeni i nas stav o dešavanjima tokom Drugog svetskog rata je jasan, to je pokazao i Ivica Dačić kada je kao premijer zatražio da se ukloni njegov portret iz vlade", naveo je Milićević.

Milićević je istakao da je Srbija antifasistička zemlja, koja je za svoju slobodu i slobodu svog naroda, podnela ogromne ljudske žrtve, patnje i stradanja.

"Danas u Srbiji nema građanina čiji preci nisu živeli u tom strašnom periodu i mi zbog njih ali i budućih generacija, treba da se ponosimo antifašizmom i slobodarskim duhom, a ne da rehabilitujemo kvislinge i saradnike okupatora", ocenio je Milićević.

Milićević je istakao i da srpskom narodu nisu potrebne nove podele i novi sukobi, već jedinstvo kako bi od Srbije napravili modernu i razvijenu državu.

"Istoriju ostavimo istoričarima", naveo je Milićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво