Gavrilović: Srbija postaje rehabilitacioni centar za fašiste

Istoričar i funkcioner Socijaldemokratske stranke Darko Gavrilović kritikovao je pokušaj rehabilitacije kvislinškog predsednika Vlade Srbije iz Drugog svetskog rata Milana Nedića i ocenio da je u pitanju proces koji je "sramotan" po Srbiju.

"Kako smo počeli, razvićemo rehabilitacioni turizam pa će svi fašisti, zločinci i njihovi sledbenici iz sveta pohrliti u Srbiju", rekao je Darko Gavrilović novinarima i ocenio da u Srbiji danas rehabilituju svakoga.

Gavrilović je upitao kako predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić misli da u taj vid "turizma" uklopi dolazak đačkih ekskurzija u memorijalni centar Staro Sajmište, u kojem je za vreme Nedićeve vlade ubijeno oko 8.000 stanovnika Srbije.

Prema njegovim rečima, zbog Nedićeve saradnje sa nacistima u Drugom svetskom ratu posle su morale da se stide generacije i generacije građana Srbije.

Gavrilović je ocenio da takav proces može da odgovara samo Nedićevim ideološkim naslednicima, koji slede njegov san o rasno čistoj Srbiji, bez ideološki nepodobnih Srba, kao i bez "rasno nepodobnih" Jevreja i Roma.

Dodao je da takav proces odgovara i "priučenim istoričarima, koji su gladni medijske pažnje", kao i onim advokatima koji vide priliku da se "oslade dugim i po ovu zemlju sramotnim procesima".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво