Читај ми!

Bridlav: Sa "susedima" rešiti pitanje oružanih snaga Kosova

Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Filip Bridlav rekao je tokom posete Prištini da Kosovo mora sa "susedima" da reši pitanje transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage, navodeći da će Alijansa nadgledati taj proces.

Filip Bridlav je rekao da će NATO pratiti transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova, kao što su govorili i prethodnih godina.

"Ovo je pitanje koje mora Kosovo sa svojim susedima da reši i da postigne dogovor oko toga, to je naš stav", rekao je Bridlav, dodajući da je NATO spreman da pruži podršku u vidu obuke, preneo je Glas Amerike.

Bridlav je juče, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa komandantom Kfora, istakao da će Kfor ostati na Kosovu sve dok bude trebalo.

Komandant Kfora na Kosovu Guljermo Luiđi Miljeta demantovao je pisanje prištinskih medija koji su objavili da je srpska žandarmerije ušla na kosovsku teritoriju kod Kosovske Kamenice.

"Kfor je sporoveo istragu vezano za ulazak srpske žandarmerije i to vozilo nije ušlo na teritoriju Kosova već da se kretalo na teritoriji Srbije", rekao je komandant Kfora.

Tokom posete Prištini, Bridlav je razgovarao i sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom i Isom Mustafom, a danas boravi u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи