Poslanici SNS-a traže ostavku Pavićevića zbog glagola "čučati"

Poslanici SNS-a zatražili su ostavku poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića, jer je u jednom delu skupštinskog zasedanja uoči rasprave o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića, poručio poslanici SNS-a da kolegama prenese da ne "čuče ispred pisarnice kako bi oteli amandmane Nove stranke." Naprednjaci smatraju da je reč "čučanje" jednako uvredljiva kao "klečanje".

Naime, Pavićević se požalio kako se dešava da poslanici SNS-a "otimaju" amandmane Nove stranke i da onda u raspravi, kao što je to bio slučaj u raspravi o Zakonu o policiji, budu usvojeni njihovi, a ne amandmani Nove stranke.

Pavićević je to rekao poslanici SNS-a Sonji Vlahović, na šta su odmah oštro reagovale stranačke kolege, zatraživši njegovu ostavku.

"Izgleda da Pavićević voli poslanike koji čuče. Voli poslanike i poslanice koji čuče. To je bruka više", rekao je šef poslanika SNS-a Zoran Babić i zatražio Pavićevićevu ostavku.

Babić je podsetio da će sutra ministar odbrane Bratislav Gašić zbog identične reči biti razrešen dužnosti, te napomenuo da je Pavićević tu reč izgovorio u svetilištu srpske demokratije.

"Ovo je skandal i tražim od Skupštine da se o tome izjasni i da se ogradi od skandalozne izjave Pavićevića", istakao je Babić.

Slično mišljenje imao je i poslanik Marijan Rističević.

"Izraz čučati, biti savjet, povjet, savijenih kolena. Upravo taj stav je tražio kolega poslanik i tako se obratio narodnoj poslanici", rekao je Rističević.

Pavićeviću nije pomoglo ni pozivanje na Rečnik srpskog jezika, gde, kako je pročitao, piše da čučati znači provoditi vreme, boraviti stalno, zadržavati se na jednom mestu.

Predsedavajući sednicom Igor Bečić odgovorio mu je da može da "maše" rečnikom koliko god hoće, ali da je uvredio poslanice i poslanike.

"Tražili ste odgovornost ministra kada se izvinio zbog onoga što je rekao jednoj novinarki. Vi ne želite ni da se izvinite, nego objašnjavate da ste bili u pravu da na takav način uvredite poslanice", objasnio je Bečić.

Predsedavajući je prekinuo i pokušaj nastavka rasprave o amandmanima, zamolivši Pavićevića da promeni izraz lica.

"Gospodine Pavićeviću, ja bih vas zamolio da skinete taj osmeh s lica, jer se u prvoj rečenici niste izvinili poslanici Vlahović", rekao je tada Bečić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво