Dačić: Samo Vučić može da računa na podršku SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da, bez obzira na rezultate najavljenih parlamentarnih izbora, njegova partija vidi samo Srpsku naprednu stranku kao partnera i odbacio mogućnost saveza sa drugim strankama.

Dačić je u autorskom tekstu u Politici kritikovao skoro sve ostale stranke u Srbiji, dok je za predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića napisao da se "muči sa bipolarnim poremećajem", jer je pola u vlasti, a pola u opoziciji.

Predsednik SPS se ogradio i od izjava počasnog predsednika socijalista Milutina Mrkonjića o Prokopu navodeći da je reč o ličnom stavu koji nanosi štetu odnosima sa naprednjacima i odvlači pažnju od štetnih posledica vlasti DOS-a nakon 5. oktobra 2000. godine.

Dačić je naveo da je za saradnju sa SNS jer želi reforme i put ka EU.

"Promeniti taj san za noćnu moru koju bi predstavljao povratak dosovskih ostataka na vlast, značilo bi, ne da smo nešto, ili nekog, izdali, nego da smo skroz izgubili pamet", naveo je lider socijalista.

"Bez obzira na to da li će Aleksandar Vučić ponovo formirati vladu, da li ćemo mu ako to bude radio biti partneri, SPS ni pod kojim uslovima neće ulaziti u koalicije sa fronclama nekadašnjeg DOS-a", napisao je Dačić.

On je predsednika SDS Borisa Tadića, sa kojim je ranije bio u koaliciji, nazvao manekenom propale politike, dok je predsedniku LDP Čedomiru Jovanoviću zamerio što Republiku Srpsku naziva genocidnom tvorevinom i zagovara nezavisnost Kosova.

Za predsednika LSV Nenada Čanka predsednik SPS je kazao da je najveći autonomaš, dok je DSS, Dveri i SRS nazvao opasnim i nekontrolisanim nacionalistima.

SPS je 2004. godine u parlamentu podržao manjinsku vladu koju je vodio DSS.
Dačić je naveo da će samo disciplina, reforme, investicije i napredovanje prema Evropi moći da dobiju podršku njegove stranke.

"I samo čovek koji je sprovodi (takvu politiku) moći će da računa na našu podršku, bez obzira na to da li smo u vlasti, opoziciji, ili uopšte u parlamentu. Taj čovek se zove Aleksandar Vučić. I na nas, kao na strateške partnere, može da računa", naveo je predsednik SPS.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 04. feb 2016, 08:29)
anonymous [neregistrovani]

Zar nije bio u koaliciji sa Tadicem?

Niko vise Dacicu neveruje...on bi prihvatio koaliciju bilo s kim samo da bi ostao na vlasti...

(četvrtak, 04. feb 2016, 06:56)
anonymous [neregistrovani]

Dacic: Samo Vucic moze da racuna na podrsku SPS-a

Upitaj se Dacicu da li bi iko drugi primio u koliciju

(četvrtak, 04. feb 2016, 05:07)
anonymous [neregistrovani]

?

E dacicu,dacicu.Ti si kao ona poslovica "kako vetar duva",i voleo bi da ti ovoga puta ni vucic ne poveruje
jer mu vise nisi potreban.Saznace se uskoro.