Zastava Nacionalnog saveta crnogorske manjine u holu Pokrajinske skupštine

Zastava Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine postavljena je u holu Skupštine AP Vojvodine sa zastavama ostalih manjinskih saveta, a tim povodom predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor je primio konzula Crne Gore Miodraga Kankaraša i njegovog zamenika Branislava Sekulića.

U razgovoru je, kako je saopštio Naciionalni savet crnogorske nacionalne manjine, bilo reči o planovima u radu konzulata koji je pre pola godine otvoren u Sremskim Karlovcima, kao i o pitanjima važnim za crnogorsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini.

Predsednik Pastor i konzul Kankaraš su istakli da, pored turizma i značajne privredne razmene između Vojvodine i Crne Gore, i dalje postoji veoma širok prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima, koji bi se mogao obogatiti konkretnim sadržajima.

Branislav Sekulić se zahvalio predsedniku i Skupštini APV na dosadašnjoj podršci crnogorskoj zajednici u Vojvodini, kao i podršci Nacionalnom savetu crnogorske nacionalne manjine od njegovog formiranja do danas.

Sekulić i Pastor su na sastanku razgovarali i o mogućnostima i potrebi što skorijeg osnivanja zavoda za kulturu vojvođanskih Crnogoraca, u svrhu daljeg unapređenja i očuvanja kulture, jezika, tradicije, a u skladu za zakonskom regulativom Srbije, navodi se u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 03. feb 2016, 11:29)
Srbin iz Nemačke [neregistrovani]

Odnosi

Sa kojim državama će, kakve će i kako će da održava odnose odlučuje Srbija a ne AP Vojvodina , barem bi tako trebalo da bude ! Ako bude ovako propašće i Srbija i Srbi

(sreda, 03. feb 2016, 11:27)
Markovljev [neregistrovani]

Zavod za kulturu?

Ovo me podsetilo da sam u Pragu na Policiji za strance slušao početkom devedesetih godina Beogradjanina sa pasošem Jugoslavije i Slovenca sa Slovenačkim pasošem kako razgovaraju Engleski. Mislim da sam sve rekao.