Stranački funkcioneri o izborima

Predstavnici SNS-a, DS-a i SPS-a, u emisiji Upitnik na RTS-u govorili su o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji koji će biti održani na proleće.

Članica Predsedništva SNS-a Maja Gojović rekla je da je manje bitan datum održavanja izbora, već je važno to što će svaka lista imati prilike da se ponovo predstavi i kaže na koji način će dobiti poverenje građana. Navela je da je način raspisivanja izbora tehnička stvar.

"Što se tiče SNS-a mi na izbore možemo sutra, zato smo inicirali izbore i odlučili da se ne bavimo matematikom, nego da se bavimo suštinom. Dakle, da li građani žele da nastavimo sa reformama", poručila je Maja Gojković.

Napomenua je da vladajuću stranku u Vojvodini (DS) građani ne pitaju kada će biti izbori i istakla je da bi iblo poželjno da se predsednik DS-a Bojan Pajtić, koji je i pokrajinski premijer, izjasni zašto čeka poslednji dan da se izbori raspišu.

Potpredsednica DS-a Nataša Vučković navodi da je raspisivanje izbora pitanje na koje bi trebalo da daju odgovor svi akteri u političkom dijalogu, ali napominje da nema dijaloga zato što je "dominantna vladajuća stranka uspostavila način komunikacije gde ne možete da imate normalan razgovor sa suparnicima".

Kako je navela, komunikacija između vlasti Srbije i Vojvodine nije na onom nivou na kojem bi DS to želeo.

Vučkovićeva poručuje da se izbori raspisuju na četiri godine, i navodi da nema nikakvog razlgoa da se mandat poslanicima Vojvodine skraćuje jer je normalno da imaju ceo mandat.

"Mi smo kao opozicija tražili i republičke izbore jer smatramo da je sve veći broj građana nezadovoljan Vladom. Imamo sve veća obećanja, rokovi za njihovo ostvarivanje se svi više odlažu", navodi Nataša Vučković.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović kaže da je Vlada donela važne zakone i da je postignuto mnogo toga, ali kako kaže, činjenica je da su premijer i sama Vlada izloženi medijskom linču i da postoji osporavanje rada Vlade.

"Ja mogu razumeti Vučića jer želi da zatraži novi mandat za sve reforme", rekao je Obradović.

Ističe da se ne bi trebalo plašiti izbora i da je opozicija tražila izbore. Napominje da je SPS partner u Vladi, da je premijer procenio da je sada trenutak da zatraži mandat za sledeći period, a da SPS nema nijedan razlog da bude protiv izbora.

Ponavlja da postoji pritisak javnosti i osporavanje Vlade i njenih rezultata, kao i favorizovanje loših vesti uz stalno promovisanje teze da su potrebni izbori.

"Eto, izbori su tu", kaže Obradović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 03. feb 2016, 13:56)
anonymous [neregistrovani]

Opozicija je tražila izbore...

...ali je Boga molila da ih ne bude. To se vidi po tome što se kroz celu emisiju provlačilo pitanje: zašto je Vučić raspisao izbore!?