Читај ми!

Stanković: Bezbednosna situacija na jugu Srbije stabilna

Bezbednosna situacija u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa je stabilna i nema nikakvih indicija da će biti pogoršana, rekao je predsednik Koordinacionog tela vlade za te opštine Zoran Stanković. Trima opštinama juga Srbije pomoć od 250 miliona dinara, dodao je Stanković.

Zoran Stanković je nakon sastanka Predsedništva tog koordinacionog tela rekao novinarima da nadležni organi i lokalne samouprave obavljaju sve aktivnosti kako bi se izbeglo bilo kakvo narušavanje bezbednosne situacije.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, koji je učestvovao na sastanku, rekao je novinarima da nema informacije da je bilo koji građanin te opštine na ratištima u Siriji.

Predsedništvo Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu raspodelilo je nešto više od 250 milliona dinara tim opštinama koja će biti utrošena za infrastrukturne objekte i aktivnosti potrebne za rad lokalnih samouprava, što je za šest miliona dnara više u odnosu na prošlu godinu.

Kako je novinarima saopštio predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković opština Bujanovac je dobila 114,4 miliona dinara, 105 miliona je pripalo opštini Preševo i 36,1 milion opoštini Medveđa.

"U odnosu na prethodni period, to je povećanje od šest miliona dinara, Analizirali smoposebno aktivnosti u toku prošle godine koje se odnose na rad sa izbeglicama, zaključili smo da će 2016. biti godina koja će takođe imati veoma zahtevne probleme koje država i lokalna samouprava treba da rešava", rekao je Stanković.

Smatra da su dosadašnje aktivnosti u funkciji Koordinacionog tela ispunjene u najvećem delu slučajeva, da su postignuti zadovoljavajući rezultati, ali i da se mogu postići i bolji.

"Na današnjem sastanku, posebno su izneti zahtevi koje su lokalne samouprave imale prema Koordinacionom telu i vladi Srbije i dogovorene su određene aktivnosti koje ćemo u narednom periodu sprovoditi saglasno današnjem dogovoru", rekao je Stanković.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je izveštaj o radu za 2015. usvojen jednoglasno, da je razmotren program za 2016.

"Naša opština već u 2016. imaće 40 miliona preko Koordinacionog tela za privredni razvoj. U Bujanovcu je to dalo rezultate, mogu da kažem, prošle godine opština Bujanovac bila je najefikasnija, u odnosu na opštine Preševo i Međveđu i od ukupnog iznosa, Bujanovcu je pripao 31 milion", rekao je Arifi.

Dodao je da je, za 2016, od ukupnog iznosa predviđenog za razvoj infrastrukture, Bujanovcu pripalo blizu 45 odsto.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić današnju sednicu ocenio je uspešnom i istakao da u raspravi o budžetu nije bilo nesuglasica, već da je napravljen "džentlmenski dogovor".

"Napravljen je dogovor gde smo svi zadovoljni i u suštini svi smo dobili više nego prošle godine. Pohvalio bih se da je opdština Medveđa u odnosu na prošlu godinu dobila dva miliona više, ali to je slučaj i sa ostalim opštinama", rekao je Arsić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво