Jevtić: Najnoviji incidenti na Kosovu zabrinjavaju

Hapšenje naoružanih islamista ispred manastira Visoki Dečani i oružani napad na povratnike u selu Berkovo u opštini Klina, ukazuje na to da je bezbednosna situacija na Kosovu dosta nestabilna, ocenio je kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Dalibor Jevtić kaže da tenzije koje u proteklih meseci traju na Kosovu loše utiču i na bezbednosnu situaciju koja je je u ovom trenutku veoma zabrinjavajuća, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Dva incidenta u kratkom roku upozoravaju da je trenutak da se bezbednosni nivo zaštite podigne na viši stepen kako bi se izbegla eskalacija nasilja, ali i ono što još više plaši i zabrinjava je širenje ideje islamskog radikalizma", smatra Jevtić.

Jevtić kaže da je krajnje vreme da povratničke sredine dobiju bolju zaštitu, jer "upravo napad na povratničke kuće Pantić i Živković ukazuju na to".

Kaže da srećom nije bilo žrtava, iako je u obe kuće bilo ljudi.

Incident prilikom koga je uhapšeno četvoro naoružanih islamista ispred kapija manastira Visoki Dečani pokazuje da je čitavo kosovsko društvo u problemu i da se sa ovom pojavom "moramo zajedničkim snagama izboriti, jer kako kaže, iskreno veruje da većina teži demokratkom društvu u kome je sigurnost zagarantovana svakom žitelju Kosova, smatra Jevtić.

broj komentara 0 pošalji komentar