Vučić sa Ditmanom o konferenciji o zapošljavanju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom sa kojim je razgovarao o inicijativi Nemačke i Srbije za organizovanje konferencije o održivom rastu i zapošljavanju.

Ambasador Ditman istakao je da Nemačka u potpunosti podržava razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom, što pokazuje i kroz inicijative svoje vlade, ali i pristustvom i interesovanjem nemačkih kompanija da posluju u Srbiji, saopšteno je iz Nemanjine 11.

"Nemačke firme koje su trenutno ovde, zadovoljne su poslovnim okruženjem", naglasio je nemački ambasador.

Premijer Vučić zahvalio je ambasadoru Ditmanu na velikoj pomoći koju Nemačka pruža Srbiji kada je reč o ekonomskim reformama koje vlada sprovodi, kao i na podršci za unapređenje razvoja preduzetničkog duha.

Premijer je istakao da je konferencija od izuzetnog značaja za nove projekte i privlačenje većeg broja nemačkih investicija u Srbiju.

Vučić je naglasio i da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu i da preduzima odgovorne korake u svim segmentima usklađivanja sa pravnim tekovinama Evropske unije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 29. jan 2016, 11:24)
anonymous [neregistrovani]

Zapšljavanje ali pod kojim uslovima???

Bravo Vučiću, zapošljavanje je važna stvar da smanji odlazak mladih iz Srbije.Samo da li će rad koji je jeftiniji nego u Turskoj, i ako što u zapadnoj štampi piše "Srbija će biti mala Kina" naravno misli se na jeftinu radnu snagu bez ikakvih prava i zaštite.Da li će to zadržati naše mlade i pomoći nama starijima da preživimo???E to je veliko pitanje.