Vlada Srbije pomaže izgradnju saobraćajnica i obdaništa u Srebrenici

Delegacija iz Srebrenice predstavila je ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović četiri projekta u opštini Srebrenica koji će biti realizovani iz donacije Vlade Srbije u vrednosti od tri miliona evra.

Kako je saopšteno nakon sastanka ministarke Mihajlović s načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, u pitanju su projekti izgradnje dečijeg obdaništa u Srebrenici, izgradnja porušenog mosta na jezeru Perućac s pristupnim saobraćajnicama, rekonstrukcija šest kilometara duge glavne saobraćajnice u Srebrenici, ;kao i izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni.

To je prvi, radni sastanak, koji je organizovan nakon održavanja investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici 11. novembra 2015. godine, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić saopštio da će Vlada Srbije izdvojiti pet miliona evra kao pomoć ovoj opštini.

Od te sume, dva miliona evra je već uplaćeno kao direktna budžetska pomoć, dok je tri miliona evra predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte.

"Vlada Srbije će održati obećanje i finansirati infrastrukturne projekte koji će omogućiti bolji život građana Srebrenice i jačanje dobrosusedskih odnosa dve države", rekla je Mihajlovićeva.

Duraković je istakao da su projekti odabrani tako da pokrivaju različite oblasti od značaja za razvoj Srebrenice i sprovodiće se u interesu svih građana.

Na sastanku s petočlanom delegacijom iz Srebrenice, u kojoj je i predsednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović, zaključeno da će operativni timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opštine Srebrenica zajednički raditi na kompletiranju projektne dokumentacije i preciziranju administrativnih mehanizama po kojima će realizovati projekti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи