Jovičić: Svi se ujedinjuju protiv Vučića i SNS

Jasno je da se danas u Srbiji svi grupišu u nekoliko ili jednoj koloni, pa i SPS, kako bi na sve moguće načine pokušali da sruše SNS i Aleksandra Vučića, izjavio je poslanik te stranke Aleksandar Jovičić.

Svi će se udružiti da pokušaju na sve moguće načine da sruše Vučića, i SPS i DS i svi oni koji se nazivaju pokretima i preokretima, svi će se udružiti da bi pokušali da sruše SNS. Ja im poručujujem jasno i glasno - mi vas se ne plašimo", rekao je Jovičić u Skupštini Srbije, reagujući na pitanja opozicije.

On je primetio da je opozicija svakodnevno tražila izbore, a da se sada vidi veliki strah kod njih i da se zato ujedinjuju i oni koji do sada nisu mogli jedni sa drugima, poručujući da je SNS spremna da sama protiv svih ubedljivo pobedi na izborima.

Jovičić je na pitanja opozicije upućenim Vladi Srbije i premijeru reagovao postavljanjem pitanja lideru DS i pokrajinskom premijeru Bojanu Pajtiću - šta je sa njegovim ranijim obećanjima o tunelu kroz Frušku goru, o tome da će biti rekonstruisana putna mreža i saobraćajna infrastruktura u Vojvodini, ali i kada će biti na svom radnom mestu.

"Nije ni čudo što nijedno od ovih obećanja nije ispunjeno kada nikad nije na radnom mestu za koga ga plaćaju građani Srbije", rekao je Jovičić, podsećajući i na afere oko dvorca Heterlend, finansijske malverzacije u Razvojnoj banci Vojvodine...

Funkcioner SNS pozvao je nadležne organe da što pre ispitaju “sve korupcionsaške afere Pajtića” i da oni koji su oštetili budžet završe tamo gde im je i mesto.

Jovičić je, pošto se jedno od pitanja opozicije odnosilo i na to da li će se SNS odazvati razgovorima o fer i poštenim izborima, napomenuo da će se SNS uvek zalagati da svi izbori u Srbiji budu pošteni i da će se držati izbornih zakona koji su doneseni za vreme vlasti DS.

On je istakao i da je radno mesto predsednika vlade i ministara u vladi, gde svakoga dana rade na reformama, dijalogu Beograda i Prištine, na otvaranju novih poglavlja, a kako bi Srbja svakog dana bila bliža EU.

"Naš cilj su nove fabrike, nova radna mesta, manja stopa nezaposlenosti. Isti stručnjaci koji danas kritikuju Vučića su ostavili nezaposlenost od 25 odsto, ona je danas 18 odsto", rekao je Jovičić, odbacujući kritike opozicije da se otpuštanjem u policiji sprovodi "čistka" nepodobnih.

"Ko je u poslednjih 15 godina vršio partijska zapošljavanja u svim sferama? Koga bre vi optužujete? Zoran Živković? Za njegovo vreme, toliko je bio sposoban, ja to ne volim da pominjem, ali je istina, ubili su premijera Zorana Đinđića. Da li taj čovek danas drži predavanja kako policija treba da funkcioniše", rekao je Jovičić.

On je poručio da će se SNS boriti protiv onih koji štite kriminalce u redovima policije, kaljaju njenu čast i koji se ne ponašaju dosledno i odgovorno."

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 29. jan 2016, 07:42)
anonymous [neregistrovani]

Jovicic:Svi se ujedinjeju protiv Vucica i SNS

Gospodine Jovicicu ako ste toliko uvjeruje u vasu snagu zasto trazite kolicione partnere a isto kritikujete opoziciju zasto ne izadjete sami na izbora I pokazite vasu snagu

(četvrtak, 28. jan 2016, 14:26)
Dorcol [neregistrovani]

Izbori i u Beogradu

Pa, kada ste toliko samouvereni, zastro ne raspisete izbore u Beogradu?Parlamentarni su vanredni, navodno u cilju stednje.Zasto onda, iz istog razloga, tj., stednje, nema izbora na nivou grada?