Stefanović i Bozaj: Napredak u saradnji Srbije i Turske

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorom Republike Turske Mehmetom Kemalom Bozajem, koji je predstavio novog policijskog atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Stefanović i Bozaj su se složili da će policijski ataše, koji je detaširan pri ambasadi u Beogradu na godinu dana, doprineti unapređenju inače dobre saradnje dva ministarstva na rešavanju problema migrantske krize, kao i u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala, sa akcentom na terorizam i trgovinu narkoticima.

"Imajući u vidu aktuelnu migrantsku krizu, razmena informacija iz ove oblasti biće od velikog značaja za Srbiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova", naglasio je Stefanović i konstatovao da naša policija izuzetno dobro sarađuje sa drugim državama u regionu, koji je izložen izazovima migratorne krize.

Ministar Stefanović i ambasador Bozaj izrazili su zadovoljstvo napretkom saradnje Srbije i Turske, pogotovo na ekonomskom planu i naglasili da ima prostora za produbljivanje ove saradnje, saopštio je Biro MUP-a za saradnju s medijima.

broj komentara 0 pošalji komentar