Produžen rok za predloge o određivanju broja zaposlenih

Rok da skupštinske službe i nezavisni državni organi dostave nadležnom skupštinskom odboru predloge za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na nodređeno vreme produžen je sa 45 na 55 dana od donošenja Zakona o budžetu.

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja usvojio je na sednici odluku o načinu i rokovima dostavljanja podataka za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u tim organima, kojom je rok za dostavljanje tih podataka pomeren na 55 dana od dana donošenja Zakona o budžetu, koji je Skupština Srbije usvojila 12. decembra.

To su u obavezi da učine službe Skupštine Srbije, Zaštitnik građana, Poverenik za informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Državna revizorska institucija, Agencija za borbu protiv korupcije, Komisija za zaštitu konkurencije, Fiskalni savet, Regulatorno telo za elektronske medije...

Predsednik Odbora Zoran Babić objasnio je da su ti podaci potrebni kako bi Odbor doneo pojedinačne odluke o određevanju maksimalnog broja zaposlenih na određeno vreme u tim organima.

Odbor je sredstava iz Fonda solidarnosti Narodne skupštine u iznosu od oko 75.000 dinara usmerio budžetskom Fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu lečiti u zemlji.

Babić je precizirao da je Odbor decembra 2014. godine u taj fond preusmerio blizu 300.000 dinara, a u maju prošle godine dodatnih oko 130.000 dinara.

Odbor je Fiskalnom savetu odobrio produžetak ugovora o privremenim poslovima za desetak lica, a Agenciji za borbu protiv korupcije dao saglasnost za dodatno angažovanje četiri osobe.

To skupštinsko radno telo je na današnjoj sednici utvrdilo i spisak nalepnica za parkiranje, a Skupštini Srbije je na potvrđivanje prosledilo odluku o dodeli poslaničkog mandata Slobodanu Veličkoviću, koji će u poslaničkim klupama PUPS-a zameniti preminulog Milana Koraća.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво