Mustafa ipak ide u Brisel

Kosovski premijer Isa Mustafa prihvatio je poziv visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini za sastanak 27. januara u Briselu, preneo je portal "Albeu".

Vlada Kosova je potvrdila da su usvajanje SSP-a u Evropskom parlamentu i poseta pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Brajana Hojta Ji, razlozi koji su podstakli Mustafu da učestvuje u novoj rundi pregovora Beograda i Prištine, prenosi RTV Dukađini.

Mustafa je prethodno najavio da neće učestvovati na pregovorima u Briselu dok Kosovu ne bude odobrena liberalizacija viznog režima.

Izostanak pozitivne preporuke Evropske komisije za viznu liberalizaciju u izveštaju koji je objavljen krajem prošle godine, a u kojem se pominje osam neispunjenih kriterijuma, posebno je naljutio kosovskog premijera.

Ipak, uprkos tome što nema pozitivnog odgovora EK, Mustafa će u sredu ponovo sesti za pregovarački sto sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, kako bi razgovarali o novim temama, navodi RTV Dukađini.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. jan 2016, 19:15)
anonymous [neregistrovani]

@Ajmo...

...sve je ,samo, farsa,predstava za Neobavjestene...a reziseri su joj,najvjerovatnije, u Vasingtonu,Berlinu,Pristini i Beogradu.

(ponedeljak, 25. jan 2016, 18:50)
anonymous [neregistrovani]

Smesan je

Sad vidi da nije lako kad si zapadni sluga a iz svoje koze ne moze

(ponedeljak, 25. jan 2016, 18:05)
anonymous [neregistrovani]

Ajmo

A do skoro je bio siguran u sebe da nece da ide.