DS: Podnećemo tužbu protiv SNS-a zbog današnjih saopštenja

Demokratska stranka najavila je da će podneti tužbe protiv Srpske napredne stranke zbog dva saopštenja koja je objavila danas, a u kojima su, kako je naveo DS, izražene politička mržnja i verbalno nasilje.

"Takav rečnik, politička mržnja i verbalno nasilje neprihvatljivi su svuda u modernom svetu 2016. godine, osim u SNS-u koji, u nedostatku argumenata, može samo na takav način da komunicira", navodi se u saopštenju.

SNS je danas saopštio da je "skandalozna" izjava lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića da politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića neće biti otkrivena dok je na vlasti sadašnji režim i postavila pitanje zašto to nije urađeno do 2012. godine.

"Pajtić je u svojim lažima, mržnji i kriminalnom ponašanju danas otišao korak dalje i rekao kako se politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića neće rešiti dok se vlast ne promeni, a mi pitamo njega, premijera Vlade AP Vojvodine, i funkcionere DS-a koji su harali Srbijom do 2012. godine zašto ništa nisu učinili po tom pitanju devet godina, i nisu obelodanili ko su ti ljudi iz 'političke pozadine', i koga čuvaju sve vreme", navodi se u saopštenju SNS-a.

SNS je povodom izjave Pajtića saopštio da "u Srbiji ne prođe jedan dan, a da Bojan Pajtić ne zagadi javni prostor svojom mržnjom, sramotnim izjavama i bahatošću".

broj komentara 0 pošalji komentar