Predsedništvo SPS-a ovlastilo Dačića da pregovara o koaliciji

Predsedništvo SPS-a ovlastilo je lidera te stranke Ivicu Dačića da razgovara s koalicionim partnerima - Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom o ponovnom formiranju zajedničke izborne liste.

Kako se navodi u saopštenju, na današnjoj sednici Predsedništva stranke Ivica Dačić istakao je da je Vlada Srbije ostvarila istorijske rezultate i da je u interesu Srbije da vlada u tom sastavu nastavi s radom i posle izbora.

Dačić je, takođe, rekao da SPS smatra da bi bilo neodgovorno prema građanima Srbije praviti bilo kakve dogovore s "novim DOS-om i starim desničarskim partijama", jer od toga ne može biti ništa dobro za Srbiju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 24. jan 2016, 18:57)
anonymous [neregistrovani]

треба прочитати шта пише

Треба лепо прочитати шта пише. Нигде не пише да је Дачић добио овлашћење да преговара са СНС о коалицији већ пише да је добио овлашћење да преговара са ПУПС-ом и ЈС-ом о формирању предизборне коалиције. Дакле, то је стара коалиција СПС-ПУПС-ЈС која је наступала на изборима 2008, 2012 и 2014 године и ничег новог ту нема а понајмање неке предизборне коалиције са СНС-ом и прављења предизборне владе са том странком.

(nedelja, 24. jan 2016, 16:47)
anonymous [neregistrovani]

Koalicija pre izbora?

To ima samo koda nas u Srbiji.
Koalicije se prave posle izbora!
Kada bi i kod nas vazilo pravilo koje vazi u modernim demokratskim drzavama ne bi imali vise od 100 prijavljenih partija i totalnu politicku dezorijentaciju. U tom slucaju bi u parlamentu ostale partije koje stvarno imaju kredibilitet da zastupaju razlicite interese gradjana.