Vučić: Izbori pravo reššenje za potvrdu da smo na dobrom putu

Odluka o izborima bila je dobra i doneta je u pravom trenutku, jer jedino na izborima možemo da se uverimo da ljudi u Srbiji veruju da zemlja ide u dobrom pravcu, izjavio je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon razgovora s delegacijom SDPS-a, rekao da SNS u izbore ulazi znajući da se suočava sa najprljavijom kampanjom o kojoj novinarska udruženja ćute, pod najtežim mogućim uslovima, u kojima se svaki dan najgore laži izmišljaju.

U prilog tome naveo je nekoliko primera notornih laži, odnosno afera koje su u poslednje vreme plasirane s ciljem da se dokaže da je vlast neuspešna, te da je u zemlji situacija nesigurna, na pragu haosa, poput one u Prištini.

On je odbacio teze da izborima žželi da eliminišše kritike, jer, rekao je, sve te afere nisu ni nastale na kritikama, već na najbrutalnijim lažima.

Ocenivši da ne veruje da će lažži prestati, rekao je da mu prave kritike ne bi bile problem, te da će brojkama i rezultatima i dalje da dokazuje da radi dobro za zemlju, iako svakoga dana ima bar pet naslovnih strana protiv sebe, zbog čega, primetio je, ne može da u nekim situacijama ne pokaže da je povređen.

Podsećajući na lažži koje su plasirane protiv njega, rekao je da je Lidija Udovički svedočila da nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem i da je niko nije reketirao, niti tražio novac.

On je dodao da je u "političkom" delu svog iskaza primetila da je EMS monopolista, što je prokomentarisao rečima: "Ne, nego će privatno preduzeće da bude monopolista", i dodao da ne shvata kako neko možže da pomisli da bilo koja država svoje resurse možže da prepusti na monopol tek tako, bilo kome.

Vučić je podsetio da su lagali i o logu SNS na vaterpolo utakmici, ali se ispostavilo da se logo na kratko pojavio, ali u jedan sat posle ponoći.

Premijer kaže i da su lagali o tome da je SNS kupila 5.000 karata za finale vaterpolo prvenstva, što takođe nije tačno.

"Po tom pitanju sam zahvalan B92, jer su nehotice rekli da su karte prodavane i da nije bilo partijske kupovine karata", rekao je Vučić.

"Jedna laž sustiže drugu i nikog nije briga što su lagali", primetio je.

On je podsetio i da se danima pričalo o grafitima "Smrt Pajtiću" da je to bila velika tema, ali da više nije bila u medijima kad se ispostavilo da je to pisao čovek iz DS.

"Govorili su da sam išao u Dubai, a nisam ni napuštao Srbiju, osim kad sam otišao u Davos", rekao je Vučić.

On je podsetio i na aferu prisluškivanje, a da se ispostavilo da niko nije prisluškivan, niti reketiran.

Prebacivali su nam da je kriminal što hoćemo da prodamo "Telekom", a zatim da smo neuspešni jer ga nismo prodali, da sam nudio 150 evra nekom čoveku koga nisam ni video, što sam dokazao i na detektoru laži, naveo je Vučić i dodao:

"Juče su razbijena dva prozora na prostorijama SNS-a i na RTS-u je to bilo tri sekunde, dan pre toga na prostorijama Kuće ljudskih prava razbijen je prozor i to je zavredelo više od dva minuta na javnom servisu. Da li su naša dva prozora dobrodošla, da li treba da budu razbijene naše glave pa da to zasluži vreme u Dnevniku... Prozori očigledno nisu isti, voleo bih da mi to neko objasni".

Nikad niko ne kaže "Izvini što smo lagali", primetio je Vučić, a svi su lagali i da je bio suzavac u Beloj Crkvi, iako je ministar izašao i rekao da ga nije bilo, već je jedan čovek zbog protivzakonitog provaljivanja u prostorije upotrebio biber sprej, pomenuo je Vučić ocenivši da se svakodnevno iznose laži.

"Ja, međutuim, za razliku od drugih, neću da molim za milost, neću da idem iz zemlje, neću da bežim, neću da molim za vlast, ni za glas", poručio je Vučić primetivši da mu je jasno zašto mrze njega, ali ne i zašto mrze Srbiju.

Kad lažžu o Er Srbiji oni ne ruše mene, već našu kompaniju, primetio je.

Zato, kako je naveo, i treba da se ide na izbore, da se na izborima reši da Srbija ide u budućnost i da se nikako ne dozvoli povratak u prošlost.

"Zato su izbori pravo rešenje, to je prava i ključna odluka koja je doneta u veoma odgovornom i u pravom trenutku", zaključio je Vučić.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. jan 2016, 09:34)
Чича из Шумадије [neregistrovani]

Сваки дан је теме - избори,

Одлука о изборима је донета и нема потреба убеђивати Србију да су неопходни, да су доказ да је СНС на добром путу као власник и спасилац Србије.
Довољно је погледати задње три године, СРБИЈА СЕ ИЗМЕНИЛА, уозбиљила, извршава обавезе, плаћа све што мора, о стандарду се ретко говори - нема сврхе, мука на све стране, скупо а одавно није било овако мало пара у народу - џаба ти реформе ако сам једва жив, издржавам, јер нисам обезбедио, унучиће од смањене пензије... ако је то пут моје Србије да се овако мучим, да ми свака шуша из Европе држи слово... боље стати и не упадати у веће блато.

(nedelja, 24. jan 2016, 19:09)
anonymous [neregistrovani]

На референдуму

за суверену, целовиту и достојанствену Србију и Русију и друге праве савезнике!

(nedelja, 24. jan 2016, 19:03)
anonymous [neregistrovani]

ma ajde bre covece

ovi izbori su obicna besmislica i dokaz totalne nesposobnosti ove vlasti !

(nedelja, 24. jan 2016, 16:07)
Мирослав. Краг. [neregistrovani]

Који прави пут, ово је мучење

Џаба вам потврда да је СНС на правом путу, кад је огромна већина у Србији једва жива од ове доброте... имамо много пречих послова од избора и нечије забаве.

(nedelja, 24. jan 2016, 15:14)
anonymous [neregistrovani]

Covek!

kao obican gradjanin radi i kaze sta je uradio i sta treba da se radi.Steta te ih nema viise.Bravo Vucicu nastavi pomocicemo.Emigracija.

(nedelja, 24. jan 2016, 14:52)
anonymous [neregistrovani]

Ne razumem

Pajtica, Tadica i Cedu
Zar oni nisu bili vec na vlasti i upropastili nas! I sad se grcevito otimaju ZA jos!
Vucicu napred , sve dobro sto se desava u Srbiji je zahvaljujuci licno tebi!!!

(nedelja, 24. jan 2016, 13:57)
Robislav- Role [neregistrovani]

Novi izbori u Srbiji

Sve stranke i svi biraci imaju nesto zajednicko:

Svi volimo nasu Srbiju. Nasa Srbija i mi

zasluzujemo dobru buducnost. Moraju

postovati jedni druge, za korist Srbije!

(nedelja, 24. jan 2016, 13:54)
anonymous [neregistrovani]

Da, da, da...

Treba popuniti stranačke blagajne novcem iz budžeta, ponestalo sredstava, pa hajde da organizujemo izbore. Znači, građani će platiti troškove učešća stranaka na izborima, izborne odbore, štampanje glasačkih listića, itd. Sreća pa građani imaju novca.Pretpostavljam da mi komentar neće biti objavljen, iako ne sadrži ni govor mržnje niti netoleranciju ni prema kojoj stranci u Srbiji.

(nedelja, 24. jan 2016, 13:53)
de guzman [neregistrovani]

Podrska

Apsolutno je Vucic u pravu kada je rekao da bi se svi ujedinili samo da skinu SNS sa vlasti, samo mi nije jasno kako sa jedva 5% podrske to mogu da urade, i naravno da ne misle na Srbiju vec samo na svoje licne interese i bankovne racune