Vučić: Izbori pravo reššenje za potvrdu da smo na dobrom putu

Odluka o izborima bila je dobra i doneta je u pravom trenutku, jer jedino na izborima možemo da se uverimo da ljudi u Srbiji veruju da zemlja ide u dobrom pravcu, izjavio je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon razgovora s delegacijom SDPS-a, rekao da SNS u izbore ulazi znajući da se suočava sa najprljavijom kampanjom o kojoj novinarska udruženja ćute, pod najtežim mogućim uslovima, u kojima se svaki dan najgore laži izmišljaju.

U prilog tome naveo je nekoliko primera notornih laži, odnosno afera koje su u poslednje vreme plasirane s ciljem da se dokaže da je vlast neuspešna, te da je u zemlji situacija nesigurna, na pragu haosa, poput one u Prištini.

On je odbacio teze da izborima žželi da eliminišše kritike, jer, rekao je, sve te afere nisu ni nastale na kritikama, već na najbrutalnijim lažima.

Ocenivši da ne veruje da će lažži prestati, rekao je da mu prave kritike ne bi bile problem, te da će brojkama i rezultatima i dalje da dokazuje da radi dobro za zemlju, iako svakoga dana ima bar pet naslovnih strana protiv sebe, zbog čega, primetio je, ne može da u nekim situacijama ne pokaže da je povređen.

Podsećajući na lažži koje su plasirane protiv njega, rekao je da je Lidija Udovički svedočila da nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem i da je niko nije reketirao, niti tražio novac.

On je dodao da je u "političkom" delu svog iskaza primetila da je EMS monopolista, što je prokomentarisao rečima: "Ne, nego će privatno preduzeće da bude monopolista", i dodao da ne shvata kako neko možže da pomisli da bilo koja država svoje resurse možže da prepusti na monopol tek tako, bilo kome.

Vučić je podsetio da su lagali i o logu SNS na vaterpolo utakmici, ali se ispostavilo da se logo na kratko pojavio, ali u jedan sat posle ponoći.

Premijer kaže i da su lagali o tome da je SNS kupila 5.000 karata za finale vaterpolo prvenstva, što takođe nije tačno.

"Po tom pitanju sam zahvalan B92, jer su nehotice rekli da su karte prodavane i da nije bilo partijske kupovine karata", rekao je Vučić.

"Jedna laž sustiže drugu i nikog nije briga što su lagali", primetio je.

On je podsetio i da se danima pričalo o grafitima "Smrt Pajtiću" da je to bila velika tema, ali da više nije bila u medijima kad se ispostavilo da je to pisao čovek iz DS.

"Govorili su da sam išao u Dubai, a nisam ni napuštao Srbiju, osim kad sam otišao u Davos", rekao je Vučić.

On je podsetio i na aferu prisluškivanje, a da se ispostavilo da niko nije prisluškivan, niti reketiran.

Prebacivali su nam da je kriminal što hoćemo da prodamo "Telekom", a zatim da smo neuspešni jer ga nismo prodali, da sam nudio 150 evra nekom čoveku koga nisam ni video, što sam dokazao i na detektoru laži, naveo je Vučić i dodao:

"Juče su razbijena dva prozora na prostorijama SNS-a i na RTS-u je to bilo tri sekunde, dan pre toga na prostorijama Kuće ljudskih prava razbijen je prozor i to je zavredelo više od dva minuta na javnom servisu. Da li su naša dva prozora dobrodošla, da li treba da budu razbijene naše glave pa da to zasluži vreme u Dnevniku... Prozori očigledno nisu isti, voleo bih da mi to neko objasni".

Nikad niko ne kaže "Izvini što smo lagali", primetio je Vučić, a svi su lagali i da je bio suzavac u Beloj Crkvi, iako je ministar izašao i rekao da ga nije bilo, već je jedan čovek zbog protivzakonitog provaljivanja u prostorije upotrebio biber sprej, pomenuo je Vučić ocenivši da se svakodnevno iznose laži.

"Ja, međutuim, za razliku od drugih, neću da molim za milost, neću da idem iz zemlje, neću da bežim, neću da molim za vlast, ni za glas", poručio je Vučić primetivši da mu je jasno zašto mrze njega, ali ne i zašto mrze Srbiju.

Kad lažžu o Er Srbiji oni ne ruše mene, već našu kompaniju, primetio je.

Zato, kako je naveo, i treba da se ide na izbore, da se na izborima reši da Srbija ide u budućnost i da se nikako ne dozvoli povratak u prošlost.

"Zato su izbori pravo rešenje, to je prava i ključna odluka koja je doneta u veoma odgovornom i u pravom trenutku", zaključio je Vučić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво