DS kritikuje ministra Vujovića

Demokratska stranka kritikuje ministra finansija Dušana Vujovića zbog navodne izjave kojom je, kako tvrde, poručio svima kojima se ne sviđa zakon o platama u javnom sektoru da mogu da traže novu zemlju.

Tu izjavu, o kojoj danas pišu pojedini mediji, prema nezvaničnim izvorima sa sednice Socijalno-ekonomskog saveta, DS u saopštenju vrednuje jednako bahatom kao izjavu ministra Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu i tvrdi da ona na najbolji način pokazuje osionost, bahatost i nesposobnost aktuelne vlade da reši bilo koji problem u javnom sektoru.

DS ocenjuje da vlast "problem javnog sektora rešava tamo gde ga nema, u zdravstvu i prosveti, a ne tamo gde taj problem nastaje - u javnim preduzećima u koje stranačke aktiviste zapošljavaju direktori vlasnici firmi na Devičanskim ostrvima".

Na taj način, vlast prosvetnim i zdravstvenim radnicima poručuje, ocenjuje DS, da je jedini način da žive dostojanstveno da odu iz zemlje.

DS navodi da će se naprednjaci neprijatno iznenaditi kada na izborima saznaju da oni koji žele da dostojanstveno žive od svog rada ne moraju da nađu novu državu, već da "mogu samo da izaberu drugu vladu".

Mediji treba da objave ceo iskaz Lidije Udovički

U novom saopštenju, Demokratska stranka zatražila je od medija da objave celo svedočenje Lidije Udovički, jer bi se, tvrde, videlo da jeste bila reketirana.

"Iz njenog svedočenje se nedvosmisleno vidi da ona jeste bila reketirana i da ni u jednom trenutku ni ona, ali i niko drugi, nisu tvrdili da je to radio gospodin premijerov kum lično, nego su to drugi radili za njega", navodi DS u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da se ispostavilo da Udovički nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem, da jeste sa nekim drugim ljudima, ali i da je niko nije reketirao, niti tražio novac.

On je taj slučaj naveo u prilog oceni da u izbore ulazi u uslovima veoma prljave kampanje protiv njega i SNS.

broj komentara 0 pošalji komentar