Vulin: Izbori prilika za dogovor sa narodom

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da su predstojeći vanredni izbori prilika za dogovor sa narodom, kako bi Srbija postala zemlja oslobođena socijalne nepravde, u kojoj će svako živeti od svog rada.

"Srbija ulazi u izbore i ovo je prilika za dogovor sa Srbijom, a naša ponuda ste vi, prisutni na skupu omladine Pokrata socijalista. Hoćemo zemlju oslobođenu socijalne nepravde, u kojoj će se živeti od svog rada, zemlju koja će ponovo stvarati", rekao je Vulin na Izbornoj konferenciji Omladine Pokreta socijalista.

Vulin je istakao da je 12 godina pljačkaške privatizacije ostavilo dubok trag i "strašne posledice", te da se ne može očekivati da nakon tih 12 godina Srbija odmah postane bogatija.

"Ali može da bude pravednija i ona je to već postala", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji već četiri godine, od 2012, uspravlja Srbiju, leči joj rane i bori se sa posledicama pljačkaške privatizacije, sa dugovima koji su ostavljeni vojnim, poljoprivrednim penzionerima, Srbima na KiM, sa zemljom koja je bila ostavljena na ivici bankrota.

"Sada možemo da kažemo da posle puno rada, ulaganja i napora, Srbija počinje da ozdravlja i da se uspravlja. Ovi izbori su prilika za dogovor sa narodom, a omladina Pokreta socijalista će u tome dati svoj doprinos", poručio je Vulin.

Kako je rekao, Pokret socijalista nije levica koja ne priznaje i ne razume svoju zemlju, koja gleda preko granica Srbije, koja misli da će nam neko nešto dati.

"Ovo je levica koja hoće rad, koja nudi i moli za rad, koja nikada neće priznati Kosovo, koja nikada neće prestati da se suprotstavlja pljačkaškoj privatizaciji, koja nikada neće svrstati Srbiju u vojni savez koji će napasti bilo koga, već će poštovati i voleti svoj zemlju", poručio je Vulin i za te reči dobio veliki aplauz.

Specijalna gošća na konferenciji bila je ambasadorka Kube Adela Majra Ruis Garsija koja je poručila omladincima i rukovodstvu stranke da će Kuba uvek pružati podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

Podsećajući da Kosovo nije primljeno u Unesko, ona je istakla da je to velika pobeda Srbije i međunarodnog prava i predstavlja primer velikim silama šta je u stanju da postigne "jedna mala Srbija uz podršku naroda sa različitih kontinenata".

Ambasadorka Kube je pročitala poruku Unije komunističkih omladina Kube, u kojoj se izražava solidarnost sa srodnim partijama u Srbiji.

Član izvršnog odbora SNS-a Dragomir Petronijević, koji je takođe prisustvovao skupu, rekao je da je tu da podrži koalicionog partnera, koji učetsvuje sa SNS-om u ozdravljenju zemlje.

"U zajedničkoj borbi uspeli smo da ozdravimo Srbiju i nastavljamo da radimo zajedno, da bi zemlja nastavila da hoda uspravno i da stvara prijatelja u svetu. Ukoliko nas građani podrže na izborima nastavićemo zajedno da vodimo Srbiju u bolju budućnost", rekao je Petronijević.

Na skupu u Domu omladine za predsednika Omladine PS-a izabran je Stefan Lozančić, koji je istakao da je to partija borbene levice, koja se zalaže za poboljšanje uslova života mladih.

"Spremni smo da nastavimo tu borbu", zaključio je Lozančić.

Skup u Domu omladine počeo je izvođenjem himne Srbije, ali i Internacionale.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 24. jan 2016, 13:46)
anonymous [neregistrovani]

Brebrzo!

Dogovor sa narodom?U demokraciji narod odlucuje.(kraj citata).

(subota, 23. jan 2016, 21:35)
anonymous [neregistrovani]

Sto ste se dogovarali, dogovarali ste se

Ne znam kakve su vam sanse za dogovor imajuci u vidu ekonomsku situaciju, penzionere i mnogo sta jos. Vidite sta cete.