DS i SNS o aferi "Prisluškivanje"

Demokratska stranka pozvala je "pojedine režimske medije" da objave čitavo svedočenje Lidije Udovički tokom afere "Prisluškivanje" da ne izvrću iz konteksta i ne falsifikuju. SNS ocenio da se "nastavljaju histerični napadi DS-a".

Dnevni listovi Informer i Alo objavili su da je Lidija Udovički, sestra ministarke državne uprave i lokalne samouprave ori Udovički, dala iskaz o aferi "Prisluškivanje" u kome je negirala je da upoznala direktora Elektromreža Srbije (EMS) i kuma premijera Aleksandra Vučića, Nikolu Petrovića.

"Neka objave celo svedočenje, da bi Srbija spoznala mafijašku hobotnicu koja se nalazi na čelu države. Nije Lidija lagala. Vi lažete i kradete, gospodo!", naveo je DS u saopštenju.

Ta partija je ocenila da pojedini mediji koji brane Vučićevog kuma žele da stvore privid da je Lidija Udovički lagala kada je lideru DS Bojanu Pajtiču rekla da ju je "Petrović reketirao".

"To je apsolutno netačno. Lidija Udovički nije lagala ni tada ni sada u svom iskazu. I tada i sada ona potvrđuje da je reketirana, ali nikada nije tvrdila da je Nikola Petrović toliko neinteligentan da je dva miliona evra tražio on lično i neposredno od nje", dodala je DS.

Demokratska stranka navela je i da veruje Udovički i njenoj dokumentaciji neuporedivo više nego "gospodinu kumu Petroviću".

Portal Teleprompter je u septembru prošle godine objavio transkript telefonskog razgovora između Bojana Pajtića i Lidije Udovički o reketu koji je Vučićev kum i direktor EMS-a, Nikola Petrović, pokušao da naplati od američke firme "Kontinental vind partners".

Po pisanju tog portala, od Udovički je traženo dva miliona evra da bi vetropark bio priključen na mrežu EMS-a.

Na saopštenje DS-a reagovala je Srpska napredna stranka, ocenivši da se "nastavljaju histerični napadi Demokratske stranke na sve državne organe, institucije i medije, koji se pojačavaju svaki put kada izađe na videlo da je predsednik DS, Bojan Pajtić, lažov".

"Bojan Pajtić je prvo izmislio lažnu aferu da je prisluškivan, a kada je utvrđeno da to nije tačno, onda je posegnuo za novim lažima tvrdeći da je neko nekoga reketirao, a pri tome je zaboravio da je upravo on taj koji se služi takvim mehanizmima 16 godina od kada je na vlasti u Vojvodini", navodi se u saopštenju SNS.

U saopštenju SNS je navedeno da "Pajtiću nije dovoljno što je optužio pre izvesnog vremena ambasadora SAD, Majkla Kirbija, da laže, nego sada svojim neprikosnovenim vidovnjačkim veštinama tvrdi da zna šta je Lidija Udovički izgovorila pripadnicima policije".

Ta stranka je upitala nadležne državne organe "kada će obelodaniti da li se vode istrage svih kriminalnih poslova Bojana Pajtića, i kada će pokazati narodu kako je Bojan Pajtić opljačkao građane Vojvodine".

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. jan 2016, 13:30)
anonymous [neregistrovani]

Sta je sad ovo ?

Pa da li je moguce da se kod nas ne moze istina tako lako utvrditi ? Ako imate problema sa tim bilo bi dobro odrediti nekog neutralnog (na primer mene) koji bi to sve sagledao i objavio sta misli. Zasto je to trazenje istine tako tesko ?