PS: Sastanak opozicije – očajnički pokušaj udruživanja

Pokret socijalista saopštio je da je današnji sastanak predstavnika opozicije samo potkrepio dosadašnje tvrdnje PS-a "da njihovi sastanci predstavljaju očajnički pokušaj udruživanja u pokušaju prelaska izbornog cenzusa".

"Uviđajući da ih u toj nameri koče lične sujete, silne afere i suviše jak politički protivnik, opozicioni lideri su već počeli da traže alibi za više nego izvestan izborni debakl. Šta god govorili u javnosti, nisu Bojanu Pajtiću, Zoranu Živkoviću i ostalima problem izborna atmosfera, već to što građani jedva čekaju da ih na izborima pošalju u političku istoriju", tvrde iz Pokreta socijalista.

Opozicione stranke danas su nastavile razgovore o mogućem zajedničkom delovanju, ali su razgovori vođeni u "tri centra", od kojih svaki pretenduje da bude budući centar okupljanja.

Predstavnici devet političkih stranaka i organizacija, među kojima i Nove stranke, DS-a, DSS-a, Dveri, ZZS-a i Pokreta za preokret, zatražili su od vlasti, sa svog sastanka, da obezbedi uslove za fer i demokratske izbore, a na učesnike u političkom procesu, javnost, medije i različita udruženja su apelovali da se uključe, kako bi se obezbedila "klima" za takve izbore.

Istovremeno, predstavnici DS-a, LDP-a i SDS-a poručili su, sa svog skupa, da je za uspeh proevropske opozicije na izborima ključan dogovor te tri stranke, te da razlike koje postoje među njima nisu nepremostive.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. jan 2016, 12:49)
anonymous [neregistrovani]

Nada

Samo se vi plašite "bivsih", ali će vas neprijatno iznenaditi neki drugi.