Pajtić: PES da podrži uslove za fer izbore

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da će od Partije evropskih socijalista (PES) zatražiti da se za Srbiju obezbede uslovi koji će joj omogućiti da i dalje napreduje u procesu evropskih integracija.

Pajtić je na sednici Predsedništva PES u Briselu rekao da je neophodno da se stvori kontekst u kome će nezavisne institucije moći da rade bez političkih pritisaka, a nevladine organizacijem bez nasilja da utiču na društvene procese.

Lider DS-a je takođe ukazao na potrebu da se obezbede uslovi za fer i poštene izbore, u kojima će mediji biti zaštićeni i biti im omugućeno da na objektivan i nesmetan način rade.

Kako se navodi u saopštenju DS-a, Pajtić je na sednici Predsedništva PES rekao i da je potreban "kontekst u kojem će i političke organizacije imati jednaka prava".

"Srbija je kandidat za članstvo u EU i nije samo pravo već i obaveza evropskih institucija da daju podršku procesu integracije Srbije, tako što će onemogućiti da samo jedna politička organizacija ili samo jedan čovek kroz nasilje i pritiske, zloupotrebu institucija, monopolišu politički sistem i medije i sve ustanove u zemlji", zaključio je Pajtić.

broj komentara 0 pošalji komentar